Van'da 20 yaşın altında sokakta görülen gençlerle ilgili ne işlem yapılacak?

Van'da 20 yaşın altında sokakta görülen gençlerle ilgili ne işlem yapılacak?
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez Türkiye geneli uygulanan 20 yaş altındaki gençlerin sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklamalar yaptı. Van'da 20 yaşın altında olupta sokakta olduğu tespit edilen gençlerle ilgili Valiliğin ne işlem yapacağı merak ediliyor.

Van'da Türkiye genelinde alınan 20 yaşın altındakilerin sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından Van Valiliği'de aldığı kararlarla bu kararla ilgili detayları belirledi. Van Valiliği'nin internet sitesinde yer alan kararlarda 2 madde özellikle dikkat çekiyor. 

Birinci madde 20 yaş yasağıyla ilgili

20 yaş yasağıyla ilgili Van Valiliği "Yasağa uymayıp sokağa çıkan 20 yaş ile 16 yaş arasındaki vatandaşların kendisine, 15 yaş ve altındaki çocukların ise tespit edilmesi halinde ebeveynlerine Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereği idari para cezası uygulanacaktır." şeklinde bir açıklama yaptı. 

Açık işyerleri önünde toplu şekilde durmak yasaklandı

Yine alınan kararlarda dikkat çeken bir diğer maddede "İş yeri sahipleri ve çalışanlar mekan içerisinde bulunacak. Aynı cadde üzerindeki işyeri sahipleri ve çalışanları kapı önü ve kaldırımda bireysel ve toplu olarak duramayacak. Meydanlarda, sokaklarda işyerlerinin önünde beklemek, sohbet etmek gibi faaliyetler yasaklanmıştır." oldu. 

Yan yana yürürken sosyal mesafe gözetilecek

Yine dikkat çeken bir diğer maddede "İlimizde, meydan, sokak ve caddelerde vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu halde yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyecektir. Vatandaşlar, yan yana yürürken sosyal mesafeyi gözeteceklerdir." oldu. 

Kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzısıhha Kanuni gereği idari para cezası kesileceği açıklandı.