Van'da 16.500 paket kaçak sigara ele geçirildi

Van'da 16.500 paket kaçak sigara ele geçirildi
Van'da toplamda 16.500 paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirildi.

 Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada" İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından,  İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde haksız kazanç sağlamak amacıyla gümrük kaçağı ticareti yapan ve nakleden şahıs/şahısların deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında;

Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlilerimizce;

  *   19 Eylül 2018 günü İlimiz İpekyolu İlçesi Aşağıçitli Mahallesinde oluşturulan uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 06 plaka sayılı araçtan 9.000 paket,

  *   20 Eylül 2018 günü İlimiz İpekyolu İlçesi Cevdetpaşa Mahallesi Esen 4.Sokak üzerinde bulunan bir ikametten 7.500 paket, toplamda 16.500 paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirilmiştir.

Olayla ilgisi olduğu tespit edilen F.T. ve A.K. isimli şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan F.T. ve A.K. isimli şüpheli şahıslar için haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca Adli Kontrol Kararı ile Serbest bırakılmışlardır.

İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı yürütülen mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam etmektedir." denildi.