Van'da 126 kaçak göçmen yakalandı

Van'da 126 kaçak göçmen yakalandı
Van'da (92)Afganistan, (29)Pakistan, (2)İran, (1)Irak, (1)Hindistan, (1)Bangladeş uyruklu olmak üzere toplam (126) yasadışı yollardan yurda giriş yapan kaçak göçmen yakalandı.

 Van İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan açıklamada,  İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti"  yapan şahıs/şahısların deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında;


 

29 Mayıs 2019 günü Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlilerimizce; İlimiz İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Lalapaşa 15. Sokak üzerinde bulunan (1) metruk binada yapılan aramada; (92)Afganistan, (29)Pakistan, (2)İran, (1)Irak, (1)Hindistan, (1)Bangladeş uyruklu olmak üzere toplam (126)  yasadışı yollardan yurda giriş yapan kaçak göçmen yakalanmıştır.

Göçmen kaçakçılığı yapan şüpheli/şüphelilerin kimlik tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Yakalanan göçmenlerin Müdürlüğümüzdeki işlemlerinin ardından, gerekli işlemlerinin yapılması için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilecektir.

İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı yürütülen mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam etmektedir." denildi.