Van'da 12 yeni park yapılacak! İşte yapılması planlanan yerler

Van'da 12 yeni park yapılacak! İşte yapılması planlanan yerler
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla büyükşehir bünyesinde yeni kurulan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı çalışmalarına başladı.

Van’ın daha yeşil ve yaşanabilir bir kente dönüştürülmesi için Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hızla devam ediyor. Son olarak Vali Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı kuruldu. Daire Başkanlığının kurulmasıyla birlikte göreve atanan Harun Tutar yeni ekibiyle proje çalışmalarına başladı. Kentte yeni kurulacak park alanları ve mevcut parkları inceleyen Daire Başkanı Tutar, 2018’deki çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

12 YENİ PARK YAPILACAK

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının kurulmasıyla birlikte çalışmalara başladıklarını belirten Daire Başkanı Tutar, 2018 yılının Van genelinde yeşilin yılı olacağını kaydetti.

Tutar, “2018 yılı faaliyet raporu içinde 12 yeni park projemiz var. Yine mevcut parklarda da yenileme çalışmaları yapacağız. Özellikle ilçelerimizin merkezleri ile Kalecik, Memur-Sen, Edremit TOKİ’lerde ise yeni park alanları oluşturacağız. Yine projelerimiz içinde, Mollakasım Mahallesine plaj, Muradiye Şelalesine ise çevre düzenlemesi çalışmaları yer alıyor. 2018 yılı bütçe harcamamız 35 milyon 814 bin TL olarak belirlendi. Amacımız Van’ı daha yeşil ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmektir” diye konuştu.