Van'da 12 bin 780 paket kaçak sigara ele geçirildi

Van'da 12 bin 780 paket kaçak sigara ele geçirildi
Gürpınar, Saray ve Gevaş ilçelerinde devam eden yol kontrol ve arama faaliyetleri neticesinde, 12.780 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Valilikten Yapılan Açıklamada " Van İl Jandarma Komutanlığınca kaçakçılıkla mücadele kapsamında; Gürpınar, Saray ve Gevaş ilçelerinde devam eden yol kontrol ve arama faaliyetleri neticesinde, 12.780 paket kaçak sigara ele geçirildi.

            Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Gürpınar ilçesi Yolaşan mahallesinde devam eden yol emniyet ve kontrol uygulama noktasına girmeyerek geri dönüş yapan şüpheli araç, jandarma ekipleri tarafından yapılan kovalamaca neticesinde, yol üzerinde terk edilmiş vaziyette yakalanmıştır. Şüpheli araç içerisinde yapılan kontrol ve arama neticesinde yurda yasadışı yollardan girdiği tespit edilen, 12.400 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir.

            Öte yandan Gevaş ve Saray ilçelerinde Jandarma ekiplerince devam eden yol kontrol ve arama faaliyetlerinde, 380 paket kaçak sigara ele geçirilmiş olup, üç ilçede yapılan yol kontrol ve arama faaliyetlerinde toplamda, 12.780 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir.

            Olayla ilgili olarak iki şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, kimlik bilgileri tespit edilen bir şüpheli şahsın yakalanması amacıyla, derin kapsamlı araştırma ve soruşturma işlemleri başlatılmıştır." denildi