Van çöp kente dönüştü

Van çöp kente dönüştü
Van Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ve ulaşım hizmetlerini, kayyum atamalarını protesto etmek amacıyla iki gün durdurması nedeniyle kent çöp yığınına dönüştü.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Van’ın İpekyolu, Edremit, Erciş ve Özalp belediyelerine kayyum atanması nedeniyle İpekyolu ve Edremit ilçelerinde temizlik hizmetleri durduruldu. Temizlik çalışmalarının askıya alınmasıyla kentte çöp yığını oluştu.
Kayyum olarak İpekyolu Belediyesi'ne atanan Van Vali Yardımcısı Önder Can, konudan haberdar olduklarını ve çöplerin toplanması için gereğinin yapılacağını söyledi.



Valilikten yazılı açıklama

Konuya ilişkin Van Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise “İlimiz İpekyolu, Edremit, Erciş ve Özalp belediye başkanları, yapmış oldukları özerklik açıklamaları nedeniyle TCK 302/1 madde gereğince terör suçundan tutuklanmışlar ve İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmışlardır. 674 Sayılı KHK’nin amir hükmü gereğince bu belediye başkanlıklarına 11 Eylül 2016 günü valiliğimizce belediye başkan vekilleri atanmıştır. Atanan başkan vekilleri hizmetlerini en iyi şekilde yürütmek ve kamu kaynaklarını hizmete dönüştürmek gayreti içindedirler. Bu atamaları protesto etmek ve görevden alınan belediye başkanlarına destek olmak amacı ile Van Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ve ulaşım hizmetlerini iki gün süreyle vermeme kararı aldığı öğrenilmiştir. Görevleri kamu kaynaklarını vatandaşın hizmetine sunmak olan belediyenin kanuna aykırı olan ve vatandaşı cezalandırma amacı taşıyan bu kararını vatandaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilerine saygı ile arz ediyoruz” denildi.