Van çiftçisine çift müjde

Van çiftçisine çift müjde
Tuşba Ziraat Odası tarafından gerçekleştirilen çiftçi eğitimleri sürüyor. Oda tarafından önceki gün de Şubat ayının 8’inci eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Van Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, Sulama Kredisi sağlanmasıyla ilgili olarak Van Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası Bölge Müdürü ile görüşeceklerini söyledi. Karasu Sulama Birliği Başkanı Nahsan Kaya da sulamadaki ücretlendirme konusunda çiftçilere 2021 yılında yüzde 25 indirim sağlanacağı müjdesini verdi.

Tuşba Ziraat Odası tarafından gerçekleştirilen çiftçi eğitimleri sürüyor. Oda tarafından önceki gün de Şubat ayının 8’inci eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, Karasu Sulama Birliği Başkanı Nahsan Kaya, Oda’nın Genel Sekreteri Tayfur Kartal, Uzman Tarım Danışmanları, Otluca Mahallesi çiftçilerinden Şükrü Şahar, Faruk Şahar, Alpaslan Şahar, Bahadır Şahar, Şükrü Şahar, Volkan Şahar ve Süleyman Şahar katıldı.

SULAMANIN ZARARLARI VE FAYDALARI

Tarım Danışmanları tarafından, eğitime katılan çiftçilere sulamada hangi ürüne ne kadar su verilmesi gerektiği, sulamanın faydaları ve aşırı sulamanın zararları hakkında detaylı bilgiler verildi.

Ayrıca Tarım Bakanlığının yüzde 50 sulama, KKYDP 14. ETAP Projeleri, TKDK hibeleri ve Ziraat Bankasının yüzde 0 faizsiz tasarruflu Sulama Kredisi ile ilgili destekleri hakkında da bilgiler aktarıldı.

SULAMA KREDİLERİ SÖZÜ

Yapılan eğitim sırasında Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, Sulama Kredileri ile ilgili olarak çiftçileri bilgilendirdi ve bu konuda gereken çalışmaları yapacağı sözünü verdi.

Özgökçe, “Sulama Kredileri ile ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası Bölge Müdürü ile görüşeceğim” dedi.

SULAMADA YÜZDE 25 İNDİRİM UYGULANACAK

Karasu Sulama Birliği Başkanı Nahsan Kaya da sulamadaki ücretlendirme konusunda çiftçilere 2021 yılında kolaylık sağlanacağı müjdesini verdi.

Kaya, “Basınçlı sulama sistemlerini tercih eden çiftçilerin sulama bedellerinde yüzde 25 indirime gideceğiz. Ana kanallar ve yan kanalların temizliği bizim sorumluluğumuzda, yavru kanalların temizliği ise çiftçiye ait. Çiftçiler beyan esaslarında sulanmayan tarlaları için Eylül ayının ilk haftasında itiraz ederek sulama bedellerinin düzenlenmesini talep edebilirler” dedi.

ÇİFTÇİ, SULAMA KREDİLERİNİ KULLANMAK İSTİYOR

Eğitime katılan çiftçiler de sulama kredilerini kullanarak verimlerini arttırmak istediklerini dile getirdi.

Çiftçiler, biçer döver konusunda fiyatların zamanında belirlenmesinin de üretimlerinde avantaj sağladığını belirterek verilen eğitim ve yapılan bilgilendirmeler için oda yetkililerine teşekkür ettiler.

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI