Van Çevre Yolu'nun yetki süresi Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile uzatıldı!

Van Çevre Yolu'nun yetki süresi Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile uzatıldı!
Van'da gündemi sürekli meşgul eden ve son zamanlarda süre sıkıntısı nedeniyle çokça konuşulan Çevre Yolu'nun yapım yetkisi ile ilgili beklenen müjde geldi.

Van'ın 2010 yılından bu yana tamamlanması beklenen Van Çevre Yolu konuşulmaya devam ederken, Van'ın beklediği uzatma haberi geldi. Van'ın Büyükşehir olmasından sonra yolu yapma yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verilen fakat o süreçten bu yana bir türlü bitmeyen itirazlardan dolayı başlanamayan yolla ilgili sürenin tamamlanmasına günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile süre uzatma kararı alındı. 26 Ekim 2019 itibariyle biteceği bildirilen ve bitmesi halinde Van Çevre Yolu'nun yapım işinin başa döneceği endişesi yaşanırken 16 Ekim 2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yol ile ilgili uzatma yapıldı.

SÜRE BİR YIL DAHA UZATILDI!

1162 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Van Çevre Yolu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: Van ilinde bulunan bazı alanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirildiği alan olarak belirlenmesine ilişkin 26/9/2016 tarihli ve 2016/9301 sayılı Bakanlark Kurulu Kararının eki kararda değişiklik yapılması hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulmasına, 1 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 97 inci ve 102 inci maddeleri gereğince karar verilmiştir. İşte o karar: Madde 1- Van ilinde bulunan bazı alanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirildiği alan olarak belirlenmesine ilişkin 26/9/2019 tarihli ve 2016/9301 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Kararın 1 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan '3 yıl' ibaresi '4 yıl$ olarak değiştirilmiştir. Madde 2- Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Madde 3- Bu karar hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.

KARARI EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI PAYLAŞTI

Öte yandan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile paylaşılan uzatmayı son dönemlerde Çevre Yolu ile ilgili yoğun girişimlerde bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, twitter üzerinden şu sözlerle duyurdu:

ARVAS UZATILMASI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNMUŞTU

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Çevre Yolu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Van Milletvekili Abdulahat Arvas yaptığı bir açıklama ile gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse de ilgili bakanlıklarda süre uzatılma konusunda yoğun bir çalışma yaptıklarını ve bu konuda ilgili isimler nezdinde süre uzatma talebi ilettiklerini söylemişti. Kararla birlikte Van Çevre yolu ile ilgili girişimler sonuç vermiş oldu. Gözler ise sonuncusu dün itibariyle askıya çıkan son etapla ilgili askı sürecinin tamamlanıp yol çalışmasının başlamasın çevrildi.


ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER AYKAÇ -