Van Büyükşehir Belediyespor kulübü'nden basın açıklaması

Van Büyükşehir Belediyespor kulübü'nden basın açıklaması
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 26.12.2016 tarihinde yapılan basın açıklamasıyla ilgili olarak Van Büyükşehir Belediyespor kulübü'nden yeni açıklama yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 26.12.2016 tarihinde yapılan basın açıklamasıyla; "Başta kulüp eş başkanımız Öner YİĞİT olmak üzere tüm yönetim kurulumuzu töhmet altında bırakan beyanları esefle kınadığımızı belirterek işbu açıklamayı Van Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu olarak kamuoyuna sunma zaruretimiz hâsıl olmuştur. 

DEĞERLİ VAN HALKI VE ONURLU VAN SPOR TARAFTARLARI;

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu olarak bizler düşme potasında olan, ağır borç yüküyle mücadele eden ve bırakın yönetime aday olmak hiç kimsenin dokunmaya dahi cesaret edemediği Van Sporu yeniden var edebilmek, Van halkına yakışır yere getirebilmek amacıyla bu onurlu göreve aday olduk.  Aramızda bir çok sivil toplum kuruluşu üyesinden oluşan yönetim kurulumuz hiçbir ekonomik, sosyal ve siyasal beklenti içinde olmadan sadece ve sadece Van Spor sevdalısı olarak bu ağır yükü göğüslemeyi kabul etmiştir.  Yaşamış olduğumuz tüm sıkıntı ve zorluklara rağmen bu onurlu göreve gelmekten hiçbir zaman pişman olmadık, olmayacağız.

Başı dik ve anlı açık bir şekilde yürütmüş olduğumuz bu onurlu görevimiz nedeniyle yönetim kurulumuza isnat edilen tüm mesnetsiz iddiaları kınıyoruz. Hiçbir siyasi gücün hegemonyası altına girmeksizin yürütmüş olduğumuz faaliyetler ve harcamalar tüm Van halkına açık ve denetime tabidir.

Yönetim kuruluna geldiğimiz 23 OCAK 2016 tarihinden bu güne kadar Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kulübümüze aktarılan miktar aşağıda belirtilen tabloda ayrıntılı olarak siz değerli Van halkına sunuyoruz.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR KULÜBÜNE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE AİT ŞİRKET TARAFINDAN AKTARILAN ÖDENEKLER
 

SIRA NOKARAR TARİHİMİKTARDÜŞÜNCELER
113.02.2016150.000 TL
213.03.2016150.000 TL
308.05.2016150.000 TL
410.06.2016150.000 TL
TOPLAM :  2015 – 2016 ( 2. DEVRE )600.000 TL

 

SIRA NOKARAR TARİHİMİKTARDÜŞÜNCELER
105.09.201670.000 TL
2PERSONEL MAAŞ KESİNTİSİ100.000 TL
310.10.2016150.000 TL
TOPLAM :  2016 – 2017 SEZONU320.000 TL

 

GENEL TOPLAM                   920.000 TL



Van Büyükşehir Belediyesi tarafından sözü edilen ve kamuoyunun kafasını karıştırmayı amaçlayan, Van Spor’ a aktarılan 20 milyon TL’ nin 2003 yılından beri aktarılan toplam tutar olduğu, bunun büyük bir kısmının 2. Ligde mücadele verilen dönemde aktarıldığı, yönetim kurulumuzun göreve başladığı ilk günden bugüne kadar kulübümüze aktarılan miktar 920 bin TL olduğu resmi belgeler ile sabittir.

Ayrıca belirtmek gerekir ki 2016 – 2017 futbol sezonunun başladığı ilk günden, günümüze kadar Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kulübümüze aktarılan miktar 320.000,00 TL’dir. Bu bedel; içerisinde BESYO hazırlık kursu kapsamında 91 öğrenci Türkiye deki çeşitli üniversitelere yerleştirilmesi kulübümüz tarafından sağlanmıştır. Ayrıca 2. Ligde mücadele eden Kadın Futbol Takımı, 2 ligde mücadele eden Kadın voleybol takımı coco cola gelişim ligi kategorilerinde mücadele eden U14, U15, U16,U17 ve U19 guruplarından oluşan altyapısı ve nihayetinde Van Halkının Sevdalısı olduğu Van Büyükşehir Belediye Sporu barındıran bir kulüp için bütçe dahi sayılamayacak niteliktedir. Zira bu bedelle 3. Ligde profesyonel futbol oynayan 3 futbolcu dahi alınamayacağı spor kamuoyu tarafından bilinen bir gerçektir. Van Büyükşehir Belediye Spor kulübü yönetim kurulu olarak bizler Van Sporumuzun şuan ligde bulunan sıralamasını büyük bir gururla tarafımıza haksız isnatlarda bulanan kesimlere bir cevap olarak sunuyoruz.

İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediyesine Yapılan Kayyum atamasından sonra, oluşturulan İdari teşkilatlanmanın başındaki Mehmet YAŞAR’ın  belediyenin tüm iştirakleri, birimleri ve şahısları ile birebir ilgilenirken, asli unsurlarından biri olan Kulübümüzün yok sayılması ve ardından yapılan basın açıklaması manidardır. Kulübümüzün daha önceden yapmış olduğu basın açıklaması Van Büyükşehir Belediyesince çarpıtılarak kafa karışıklığı yapılmaya çalışılmıştır. Kulübümüzce 21.12.2016 tarihinde yapılan açıklama profesyonel bir spor kulübünün sezon değerlendirmesi olup bu basın açıklamasının yönetim kurulu üyemiz ve kulüp eş başkanımız Öner YİĞİT’in şahsına mal edilmeye çalışılması acımasızca bir tutum olduğu gibi oldukça da manidardır. Kimsenin şahsına yönelik bir eleştirimiz olmamasına rağmen Yönetim Kurulu Başkanımızın şahsına yönelik tehdit dolu sözlerinin olduğu,  bağlı bulunduğu kurumla ilişkilendirilmesi akıllara ziyan bir durumdur.  Bu açıklama Öner YİĞİT’in personeli olduğu Van Büyükşehir Belediyesi adına değil Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu adına yapılmıştır.

Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kulübümüze aktarılan kaynakların yerinde kullanılmadığı iddiası ispata muhtaç vaziyettedir. Herkes, iddiasını hukuka uygun yol ve yöntemlerle elde edilen deliller ile kanıtlamak zorundadır. Bize Hukukun evrensel kurallarından bahsedenlere hukukun evrensel ilkelerini hatırlatmak isteriz. 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada müsabakalar için gelen resmi taleplerin onaylandığı belirtilmiştir, lakin; 18.11.2016 tarihinde kadın futbol takımının Nusaybin deplasmanı, 11.12.2016 tarihinde kadın futbol takımının Hakkâri deplasmanı ve 10.12.2016 tarihlerinde kadın voleybol takımının Cizre deplasmanı için resmi/yazılı araç taleplerimiz olmasına rağmen araçların sudan bahanelerle araçların verilmemesi söz konusu iddianın asılsız olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Buna ilişkin resmi talep yazılarımız siz değerli Van halkına da sunuyoruz. Aksi bir iddia ispata muhtaçtır.
Yine kulübümüzün yapmış olduğu açıklamada sezon başında başlanarak bugüne kadar yapılan görüşmelere değinilmiş ve takımın mevcut başarılı durumunun korunup bir üst lige taşınabilmesi için yapılacak olan kampanyalara ilişkin (SMS, TAKVİM) kamuoyu bilgilendirilmiştir. Bu kampanyaların startını vermeye çalıştığımız bu günlerde Van Büyükşehir Belediyesince yapılan bu açıklamayla kulüp çalışmaları sekteye uğratılmak istenmiş, Siz değerli Van halkı yanlış yönlendirilerek kamuoyunda mevcut yönetimimizi itibarsızlaştırılması hedeflenmiştir.

Kamuoyunu yalan ve yanlış bilgilerle dezenforme etmek isteyenlerin Kayyum sonrası büyükşehir belediyesinin halkla buluşmasının önünün kesilmek istendiğinin belirtildiği açıklamanın gerçeklerden uzak olup spor kamuoyu ise yanlış bilgilendirilmektedir. Takdir edersiniz ki, 2016-2017 sezonunda alınan sonuçlar ileriki dönemlere ışık tutmaktadır. Vanspor’ a gönül vermiş taraftarlarımızın geçmiş sezonlarda yaşanmış başarısızlıkları asla unutmadığı gibi 2016-2017 sezonuna ise umutla baktığı görülmektedir.

Bizler yönetime geldiğimiz günden beri şeffaf bir yönetim anlayışını esas alarak kulübün geçmiş ve mevcut borçlarını kamuoyu ile paylaşmaktan kaçınmadık. Van Büyükşehir Belediyesinin yaptığı açıklamada sürekli yönetimimizin muhtemel başarısızlıklarına kılıf uydurmaya çalıştığına değinilmiştir. Yönetimimizin göreve geldiği ilk günden itibaren ortaya koymuş olduğu başarı Van kamuoyunca bilinmekte ve görülmektedir. Bu kadar imkânsızlıklar içinde 2016-2017 1. devre sonunda 7 galibiyet, 3 mağlubiyet, 8 beraberlik ile ligi 5. Sırada (Play-Of)  kapatmanın adı başarısızlıksa, başarı dediğiniz şey nedir?  
Profesyonel bir spor kulübü için başarı sayılabilecek her şeyin yönetim kurulumuzun görev yaptığı dönemde gerçekleşmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Son yapılan açıklamalar ile kulübümüz yıpratılmaya, takımımız demoralize edilmeye çalışılmaktadır. Bundan sonra bu polemiğin hiçbir şekilde tarafı olmayacağımızı, tek amacımızın Van Sporun başarısı olduğunu belirterek tüm kamuoyuna sevgi ve saygılarımızı sunarız." denildi

İLGİLİ HABERLER