Van Büyükşehir Belediyesinden Rıdvan'a destek

Van Büyükşehir Belediyesinden Rıdvan'a destek
Van’ın İpekyolu İlçesi Bostaniçi Mahallesinde yaşayan doğuştan yatalak 12 yaşındaki Rıdvan Erbek’e Büyükşehir Belediyesi tarafından motorlu otomatik yatak ve medikal malzeme desteğinde bulunuldu.

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla her kesimden vatandaşa ulaşan Van Büyükşehir Belediyesi dar gelirli vatandaşlara yaptığı yardımları aralıksız sürdürüyor.

Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, İpekyolu İlçesi’ne bağlı Bostaniçi Mahallesinde yaşayan İhsan ve Halime Erbek çiftinin doğuştan yatalak çocukları 12 yaşındaki Rıdvan Erbek’e ulaştı. Sosyal Hizmet uzmanlarının yaptıkları tespitler sonucunda Erbek’in ihtiyaçları tek tek tespit edildi. Tespitler sonucu Erbek’e motorlu otomatik yatak, ağrı giderici özel tasarım şişme yatak ve steril malzeme desteğinde bulunuldu. Malzemeler Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Dairesi Başkanı Erkan Akın, tarafından baba İhsan Erbek’e teslim edilip yatak kuruldu.

Otomatik yatağın oğlu Rıdvan için çok kullanışlı olacağını söyleyen baba İhsan Erbek, “Ailemizin maddi durumu kötü. İnşaat işçisi olarak çalışıyorum. Oğlum doğuştan yatalak. Bakımı çok zor. Maddi imkânsızlıklardan dolayı bakımın da güçlük yaşıyoruz. Sağ olsun arkadaşlar gelip ihtiyaçlarımızı tespit ederek yardımda bulundular. Ben yardımlar için Sayın Valimize ve yetkililere çok teşekkür ediyorum. Allah Devletimize zeval vermesin” dedi.

Kentin her noktasındaki muhtaç insanlara ulaşmak adına özverili bir şekilde çalıştıklarını belirten Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Dairesi Başkanı Erkan Akın, “Sayın Valimiz ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız kentimizin her noktasındaki dar gelirli ailelere ulaşmak devletimizin gücünü şefkatini vatandaşımızın yanında hissettirmektir. Bugünde 12 yaşındaki Ahmet Yalçın’a otomatik yatak ve medikal malzeme yardımında bulunduk. İyi günlerde kullansın. Allah şifasını versin” diye konuştu.