Van Büyükşehir Belediyesinden ihtiyaç sahiplerine tam destek

Van Büyükşehir Belediyesinden ihtiyaç sahiplerine tam destek
Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2017 yılında 35 bin ihtiyaç sahibine 5 milyon TL’lik maddi destekte bulunuldu.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesinde, hizmet odaklı çalışmalar aralıksız sürüyor. Göreve başladığı günden itibaren vatandaşla iç içe olan ve projeleriyle vatandaşın takdirini kazanan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, kentte dar gelirli ailelere de büyük destek sağladı. Bu kapsamda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2017 yılı içinde 35 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşırken, 5 milyon TL bütçe harcayarak bir ilke imza attı. 

SOSYAL KART YOKSULUN UMUDU OLDU

Daire başkanlığına bağlı sosyal hizmet çalışanları tarafından tek tek tespit edilip hane sayısına göre para yatırılan kartlarla aileler belirlenmiş olan marketlerden dilediğince alışveriş yapıyor. Ocak ayından bu yana tespit edilen 700 yoksul aileye tek seferlik 250 lira limitli sosyal kart verilirken, bin 582 aileye de her ay 200 ile 350 lira arasında yardım yapıldı. Yine bin 374 aileye de 990 bin lira yardımda bulunuldu.

HER GÜN 2 BİN KİŞİYE 3 ÇEŞİT SICAK YEMEK VERİLİYOR

İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan aşevinde kentteki yoksul ve bakıma muhtaç aileler için her gün sıcak yemek veriliyor. Günlük 2 bin kişiye 2 öğün olarak 3 çeşit verilen yemekler, aşevinde 30 çalışan tarafından titizlikle hazırlanıyor. Aşevinde hazırlanan yemekler, gıda mühendisler tarafından kontrol edildikten sonra sosyal hizmet uzmanları tarafından belirlenen adreslere tek tek teslim ediliyor. Yemek miktarı da aile birey sayısına göre veriliyor. 2017 yılı içinde 747 aileye iki öğün sıcak yemek verilirken, 12 ay içinde 3 milyon TL harcandı. 

HER SABAH SICAK ÇORBA DAĞITILIYOR

Aşevi aşçıları tarafından ayrıca hazırlanan mercimek çorbası da sabahın erken saatlerinde YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çarşı merkezinde ekmek ile birlikte vatandaşa ikram ediliyor. Genellikle hasta yakınları, mülteciler, işçiler ve öğrencilere dağıtılan çorba büyük ilgi görürken, ocak ayından bu yana yaklaşık 2 milyon sıcak çorba dağıtıldı. 

EVDE BAKIM HİZMETİ

Yine daire başkanlığının çalışmaları kapsamında, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından engelli ve yaşlılara da evde bakım hizmeti veriliyor. Mahallelerde ev ev dolaşan ekipler, 610 yardıma muhtaç, hasta ve yaşlıya ulaştı. Ulaşılan hastalara haftanın belirli günleri gidilerek tedavileri doktor ve hemşireler tarafından yapılıyor. Yine yapılan tespitler sonucunda 550 aileye de her ay 4 paket düzenli olarak hasta bezi ve hijyenik eldiven dağıtılıyor.