Van Büyükşehir Belediyesi'nden flaş karar!

Van Büyükşehir Belediyesi'nden flaş karar!
Van Kahveciler Odası Başkanı Niyazi Budak ve başkan yardımcısı İbrahim Yatçı Ramazan öncesi Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Halis Barut'u makamında ziyaret ederek, korsan çaycılara karşı önlem alınmasını istediler. Barut, Ramazan ayında kaldırımların işgaline ve yasa dışılığa izin vermeyeceklerini söyledi.

- Van Kahveciler Odası onbir ayın sultanı ramazan ayının başlaması ile iftar sonrası kaldırımları, yolları, cadde ve sokakları, gelişigüzel işgal ederek sağlıksız ortamda  çay satan korsan çaycılara müsaade edilmemesi için girişimlerde bulundu.  Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Halis Barut'u ziyaret eden Kahveciler Odası Başkanı Niyazi Budak, başkan yardımcısı İbrahim Yatçı, korsan çaycılara izin verilmemesini istedi.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, vergi mükellefi  kahvecileri mağdur eden  korsan çaycılara izin vermeyeceklerini söyledi. Barut, iftar sonrası kaldırımları, yolları, cadde ve sokakları, gelişigüzel işgal ederek hijyenik olmayan ortamlarda satılan çay ve yemeklere izin vermeyeceklerini belirtti.

"KORSANA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Zabıta Daire Başkanlığı olarak gerekli önlemleri alacaklarını söyleyen Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, "Her yıl ramazan ayında iftar sonra kaldırımları, parkları, yol kenarlarını işgal ederek korsan çay satanlara bu yıl izin vermeyeceğiz. Zaten buralarda satılan çaylar çok sağlıksız. Bunun için zabıta daire başkanlığı olarak gerekli önlemleri alacağız. Caddelerde, sokaklarda semaver çayı ve yemek satışına izin vermeyeceğiz. Vergi veren, kira ödeyen, personel çalıştıran meslek odalarına kayıtlı bulunan kahvecilerin bu yıl ramazan ayında  korsanlar tarafından mağdur edilmemesi için gerekli önlemleri alacağız. Şehirleşme ile ilgili Van'ın çok ciddi sorunları var. Bu sorunların başında kaldırım işgalleri, dilencilik gibi önemli sorunlar geliyor. Zabıta daire başkanlığı olarak bunları engelleyeceğiz ve engelleyeme devam ediyoruz. Diğer ilçe belediye müdürlükleriyle ortak çalışma yürütüyoruz. Ramazan ayında yine ortak çalışma ile korsan yasa dışılığa izin vermeyeceğiz. Bilindiği gibi ramazan ayında, kahveciler ve lokantacılar gün boyu kapalı oluyor. İftarda ve iftar sonrası giderlerini karşılamaları için korsanı engelleyerek iş yapmalarını sağlayacağız. Bu anlamda en azından ramazan ayında kiralarını ve vergilerini çıkarabilsinler. Korsan çay satanların koşulları sağlığa aykırıdır. Çay satan kişilerin sağlık belgesi de yok. Korsan çay satanlar hak gaspı, kayıt dışı  iş yapmaktadırlar. Bu ramazan bu duruma izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kahveciler Odası Başkanı Niyazi Budak ve Başkan Yardımcısı İbrahim Yatçı ise Zabıta Daire Başkanı Halis Barut'u makamında ziyaret ettiklerini ve ramazan ayında kahveci esnafının mağdur edilmemesini gerekli yasal önlemlerin alınmasını istediklerini belirttiler.

Başkan Budak ve Yardımcısı İbrahim Yatçı, Zabıta Daire Başkanı Halis Barut'un kendilerini dinleyerek ve bu yıl kural tanımamazlığa izin vermeyeceklerini söyledi. Budak ve Yatçı, "Kahveciler esnafı adına Halis Barut'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

HABER: HACI YILMAZ
KAYNAK: VANSESİ GAZETESİ