Van Büyükşehir Belediyesi yönetiminden Vanspor açıklaması!

Van Büyükşehir Belediyesi yönetiminden Vanspor açıklaması!
21 Aralık 2016 Çarşamba günü Van Büyükşehir Belediyespor adına Yönetim Kurulu Başkanı Öner Yiğit tarafından basına ve kamuoyuna yapılan açıklama hakkında Van Büyükşehir Belediye Genel sekreteri Mehmet Yaşar konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
Van Büyükşehir Belediyesi yönetimi'nden yapılan yazılı açıklamada;

"21 Aralık 2016 Çarşamba günü Van Büyükşehir Belediyespor adına Yönetim Kurulu Başkanı Öner Yiğit tarafından basına ve  kamuoyuna yapılan açıklamada; “Belediyespor futbol takımına geçmişten beri sağlanan katkılara kayyumların engel olduğu, içine düştükleri sıkıntılara kayyumların neden olduğu, araçların verilmediği, siyasi kararlara muhatap olunduğu, kayyumlar aracılığı ile birilerinin nemalandırılacağı” şeklinde gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmayan, hayal ürünü suçlamalar yer almıştır." denildi.

Yapılan basın açıklamasıyla; "Hayali, gerçek olmayan, zihinleri bulandırmaya, spor kamuoyunu yanıltarak, muhtemel başarısızlıkların faturasını Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve yeni yönetimine kesme çabasına girildiği görülmektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki, Van Büyükşehir Belediyespor yönetimi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan eşbaşkanlardan sonra göreve gelen Büyükşehir Belediyesi başkanı ve yeni yönetimle görüşme talebinde bulunmamıştır. Bağlı olduğu kurumla görüşmeden, takım hakkında hedefler, planlar ve atılacak adımlar hakkında belediyenin yeni yönetimine bilgi vermeden, destek talebinde bulunmadan, sıkıntıları için “Kayyum yönetimi katkı sağlamamıştır” şeklinde açıklama yapılması akla ziyan bir davranıştır.

Van Büyükşehir Belediyespor  idarecileri bu açıklamalarıyla, futbol takımını yönetme anlayışlarındaki yanlı ve hatalı tutumları yüzünden içine düştükleri durumdan kurtulamayacaklarını kamuoyuna ilan etmiş bulunmaktadırlar. Tek yanlı, hiç kimseyle görüşmeden siyasi sebeplerle açıkladıklarına kanaat getirdiğimiz bu açıklamayı talihsizlik olarak nitelendiriyoruz. Geçmişte yaşanan ve gelecekte de yaşanması muhtemel başarısızlıklar için kılıf bulma metodu olduğuna  inandığımız bu açıklamayı akla, mantığa, spor ahlakına ve sporun evrensel kurallarına uymayan hezeyanlar olarak değerlendiriyoruz.

Van Büyükşehir Belediyespor yönetimi açıklamalarıyla, takımı getirdikleri sıkıntılı durumdan ustaca sıyrılmak isterken, sebep oldukları olumsuzlukları çözüme kavuşturmaktan ziyade, sıkıntılarını belediyenin yeni yönetimine devrederek, futbol takımının sorunlarını çözmekten çok uzak olduklarını spor kamuoyuna deklare etmiş bulunuyorlar.

Bugüne kadar takımın içine düşürüldüğü sıkıntıların sebeplerini, hep Van'ın takımını daha da  üst lige 1. Lige çıkartacak kadar Vanspora sevdalı olan gece gündüz demeden takımını destekleyen taraftara ve spor kamuoyuna ve hatta iş adamlarına fatura  eden yönetim, başarısızlıklarını  Belediyemizin yeni yönetimine mal edinmek  istemektedir.

Başarısızlıklarını örtmek adına belediye başkanlığımızı suçlayan bu şahıs daha önceden daire başkanlığı kadrosuna atanmış ve bugünde 657 sayılı devlet memurları kanuna tabi olan biridir. Görevi süresince yapılan harcamalar ve kulübün bütçesiyle alakalı konular yapılacak incelemeler sonucu ortaya çıkacaktır.

Görevli olduğu kurumu kamuoyu nezdinde karalayarak, küçük düşürme ve gerçekleri çarpıtarak, hedef gösteren bu şahsın açıklamaları ise bağlı olduğu kanunlar gereğince  değerlendirilecektir.

Belediyede daire başkanı olarak görev yapan kulüp başkanı, kurum çalışanı ve üst düzey yönetici olması münasebetiyle kurumun içinde bulunduğu borç batağından da haberdar olmalıdır. Borç durumu ile ilgili gerekli çalışmalar tamamlandı bu konuda da halkımıza en kısa süre içinde gerekli açıklama ayrıca yapılacaktır.  

Van Büyükşehir Belediye sporun geldiği nokta itibariyle, doğru bir anlayış ile yönetilmediği, kaynakların yerinde kullanılmadığı ve takımı hak ettiği yere taşıyacak şekilde planlamaların yapılmadığı görülmüştür. Van Büyükşehir Belediye spor yönetimi, hesap vermekten, sorumluluk üstlenmekten kurtulmak için suçlu arayışı içerisine girmiştir. Suçlu aramaya gerek yoktur. Van halkı ve spor kamuoyu, yıllar itibari ile futbol takımına belediye tarafından aktarılan milyonlara rağmen kulübün içerisine düşürüldüğü perişanlığı öğrendikten sonra kararını verecektir.

Araç verilmemiş diyenler doğruyu söylemiyor. Arızası olan aracın yaptırılması, araçlarda personel görevlendirilmesi, araçların yakıt ihtiyacı, müsabakalar için gelen resmi talepler tarafımızdan onaylanmıştır. Kurum personelinden kesilen aidatların aktarılması da sağlanmıştır. Bütün bunlar basın açıklamasının öncesinde gerçekleşmiştir. Resmi yazışmalar ortada iken bunun yapılmadığını iddia edenler neyi amaçlamaktadırlar?

Kamuoyunu yalan ve yanlış bilgilerle dezenforme etmek isteyenler Kayyum sonrası Büyükşehir Belediyemizin halkımızla buluşmasının önünü kesmek için gayret gösterseler de hem spor kamuoyu ve hem de Van halkı belediyemizle iç içe çalışmaktadır. Bu açıklamayı Vanspora gönül vermiş taraftarlarımızın ve spor kamuoyunun kendilerine hizmet götürülmesi için aktarılan paralardan haberdar olmaları için yaptık. Hiçbir sebep yokken belediye spor yönetiminin yaptığı basın açıklaması, kulüpte ciddi sıkıntıların habercisidir.  Vanspora belediyemiz bütçesinden Spor Kulübüne 2009 yılından devir eden 6.585.275,93 TL olmak üzere, 22.09.2016 tarihine kadar toplam: 20.918.000,93 TL belediye şirketi üzerinden spora para aktarılmıştır. Bütün aktarmalar belediye şirketi üzerinden yapılmıştır. Para transferinde kullanılan şirketin şu an  yönetim kurulu da mevcut değildir. Aktarılan 20.918.000,93 TL nin nasıl kullanıldığı ve Van Büyükşehir Belediyesporun borçları  ilgili araştırmalarımızda bittikten sonra Van kamuoyuna gereken açıklama yapılacaktır. " denildi.