Van büyükşehir belediyesi sosyal yardımlarını sürdürüyor

Van büyükşehir belediyesi sosyal yardımlarını sürdürüyor
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından İpekyolu ilçesinde yaşayan MS (Multipl skleroz) hastası 28 yaşındaki Ahmet Yalçın’a medikal malzeme desteğinde bulunuldu.

Sosyal belediyecilik anlayışını yaptığı hizmetlerle yeniden tanımlayan Van Büyükşehir Belediyesi dar gelirli vatandaşlara yaptığı yardımları aralıksız sürdürüyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, İpekyolu ilçesi’ne bağlı Halilağa Mahallesinde halk arasında emes olarak bilinen MS (Multipl skleroz) hastası 28 yaşındaki Ahmet Yalçın’a ulaştı. Sosyal hizmet uzmanlarının yaptıkları tespitler sonucunda Yalçın’ın ihtiyaçları tek tek tespit edildi. Tespitler sonucu Yalçın’a 3 motorlu otomatik yatak, oksijen cihazı, ağrı giderici özel tasarım şişme yatak ve steril malzeme desteğinde bulunuldu. Malzemeler Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Burhan Burkan tarafından baba Ethem Yalçın’a teslim edildi. 


Baba Ethem Yalçın, otomatik yatağın oğlu Ahmet için çok iyi olduğunu ifade ederek, “Ailemizin maddi durumu kötü. Evde tek çalışan benim. Oğlum yaklaşık 2 yıldır yatalak. Bakımı çok zor. Bende maddi imkansızlıklardan dolayı Büyükşehir Belediyesine yardım başvurusunda bulundum. Sağ olsun arkadaşlar gelip ihtiyaçlarımızı tespit ederek yardımda bulundular. Ben yardımlar için Sayın Valimize ve yetkililere çok teşekkür ediyorum. Allah Devletimize zeval vermesin” dedi. 
Sosyal belediyecilik anlayışıyla kentin her noktasındaki muhtaç insanlara ulaşmak adına özverili bir şekilde çalıştıklarını belirten Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Selim Elhansu, “Valimiz ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız kentimizin her noktasındaki dar gelirli ailelere ulaşmak devletimizin gücünü şefkatini vatandaşımızın yanında hissettirmektir. Bugünde MS hastası 28 yaşındaki Ahmet Yalçın’a medikal malzeme yardımında bulunduk. İyi günlerde kullansın”
diye konuştu.