Van Büyükşehir Belediyesi ‘Shopping Fest’e hazırlanıyor

Van Büyükşehir Belediyesi ‘Shopping Fest’e hazırlanıyor
Van’da 15-25 Mart’a düzenlenecek olan Van Shopping Fest (Van Alışveriş Günleri) hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, Büyükşehir Belediyesi de cadde ve sokaklarda denetim yaptı. 

Van’da bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Van Shopping Fest hazırlıkları başladı. 15-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale, İranlı turistler başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden geniş katılımın olması bekleniyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası ve kentteki tüm kurumlar çalışmalarını sürdürürken, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da, genel sekreter yardımcıları Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi başkanlığında cadde ve sokaklarda kaldırım ve trafik denetimi yaptı. Denetimler sırasında alışveriş yapan İranlı turistlerle de görüşen genel sekreter yardımcıları Tamer ve Allahverdi, turistlerin görüş ve önerilerini not alarak gerekli çalışmaların başlatılması için talimat verdi.

Van Shopping Fest’in kent için önemli bir marka olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, “Bildiğiniz üzere 15-25 Mart tarihleri arasında ilimize komşumuz olan İran’dan çok sayıda turist gelmektedir. Bizler de Van Büyükşehir Belediyesi olarak İranlı misafirlerimiz gelmeden önce sokak ve caddelerimizde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu nedenle ön hazırlık anlamında bizler de bugün Zabıta Dairesi Başkanlığımız ve ilgili diğer daire başkanlıklarımızla beraber belediyemizin sorumluluk alanlarını inceliyoruz. Van Shopping Fest bu kent için önemli bir marka değerdir. Bu değerin daha da büyümesi adına çalışmalarımıza hız verdik.

Şehrimizde kötü görüntü oluşturan kaldırım ve trafik işgali yapan esnaflar ve sürücüler uyarıldı. Biz belediye olarak Van Shopping Fest’e hazırız. Tüm esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum” dedi.