Van Büyükşehir Belediyesi'nden 'Vanspor' açıklaması

Van Büyükşehir Belediyesi'nden 'Vanspor' açıklaması
Van Büyükşehir Belediyesi, son günlerde Van gündeminde tartışılan konuların başında gelen Vanspor ile ilgili açıklama yaptı.

 Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"spor’un daima yanında olmuştur. Vanspor da kurumumuza ait Büyükşehir Belediyesi ismini kullanarak bu isim ile bütünleşmiş bir şekilde süregelmiştir. Kulübün adı Büyükşehir Belediyesi Vanspor olarak bilinmektedir. Bu isim ile de kurumumuzla olan bu bağın bize büyük bir sorumluluk getirdiğinin bilincindeyiz. Ve bu sorumluluğun gereğini yerine getirmekte hiçbir zaman geri durmadık. Bu kapsamda halen devam eden desteğimizi kamuoyunun ve halkımızın bilgisine sunuyoruz:

Eski ismiyle Büyükşehir Belediyesi Vanspor Kulübü’nün A Takımı ve Altyapı takımlarına son 2 sezonda;

· Otobüs hizmeti, (deplasman, kamplar, antremanlar vb. transferler) 2 şoför personel, yakıt giderleri = 600.000 TL

· Şahabettin Özarslan Tesisimizde görev yapan 16 personel gideri = 1 Milyon 536 Bin TL

· Doğalgaz, elektrik, su, bakım ve onarım giderleri = 200.000 TL

· Tesisin mutfak giderleri = 1 Milyon 20 Bin TL

· Spor salonları giderleri (deplasman, antreman, personel, transfer) = 390.000 TL

· Altyapı takımları malzemeleri = 460.000 TL

TOPLAM= 4 Milyon 206 Bin TL

Vanspor’a Sponsorluk ve Nakdi Yardım:

· Belediyemizin şirketi BELVAN 2018-2019 sezon sponsorluğu = 1 Milyon TL

· VASKİ ve VASKİ şirketi VANSU sponsorluğu = 450.000 TL

· Van Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden yapılan nakdi destek= 200.000 TL

TOPLAM=1 Milyon 650.000 TL

GENEL TOPLAM: 5 Milyon 856 Bin TL

Not: Vanspor’un, kurumumuz bünyesindeki Mavikent şirketine olan 20 Milyon 958 BinTL borcu ve personel sigorta, vergi harcı, kiralık araç ücretleri genel toplama dahil değildir.

Bilindiği üzere bunca desteğimize rağmen mevcut yönetim, olağanüstü bir kongreyle isim ve logo değişikliği gerçekleştirmiştir. Olağanüstü kongrenin gerçekleştirildiği güne kadar da taraftar grupları başta olmak üzere kamuoyu tarafından Büyükşehir Belediyesi Vanspor yönetiminin kurumumuz iradesince yönetildiği biliniyordu. Olağanüstü kongreye giden kulüp yönetimi bize karşı olan vefa borcunu, Büyükşehir Belediyesi ismimizi ve logoyu değiştirerek, maaşını ve giderlerini belediyemizin karşıladığı personelimizi de kendi tesisimizden kovarak göstermiştir.

Vanspor’un yönetimi tarafından ne kadar yıpratıldığı yetmezmiş gibi bu kongrede kurumumuza karşı olan art niyetin de açığa çıktığını görmekle birlikte bu durumun kamuoyu tarafından da bilinmesini isteriz.

Yapılan kongrede, yapılan isim değişikliğinden de anlaşılacağı üzere Vanspor Futbol Kulübü ismi ile de bu kulübün sadece futbolla sınırlandırılması bu kente ve kulübe yapılan en büyük haksızlıktır. Van Büyükşehir Belediyesi olarak sportif faaliyetlere olan bakış açımız, erkek futbol takımları ile birlikte kadın futbol takımları ile birlikte saha ve salon sporlarının her alanında kadın-erkek takımlarını gelişmesini ve büyük başarılara imza atmasını desteklemektir. Bu amaçla kurumumuzun bünyesinde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün yanı sıra bu kente yeni takımları kazandırmak için çalışmaktayız. Sportif faaliyetlere yönelik bu tekçi yaklaşımı da reddettiğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz.

Sportif faaliyetlere yönelik desteklerimiz ve çabamız ortada iken kurumumuzu ‘basın faaliyeti’ adı altında iki gündür hedef alan bir güruh, Büyükşehir Belediyesi Vanspor’un kendi başkanı tarafından icraya verildiğini ve iki gün önce bizim tarafımızdan çekildiği iddia edilen ancak tam aksine 2 personelin kulüp başkanı tarafından bizzat tehdit edilerek tesislerimizden kovulduğunu da görmezden gelmekte ve kamuoyunu, taraftar grubunu doğru olmayan bilgilerle yanıltmaktadır. Bu tavır bir gazetecilik faaliyeti değil, bir grubun sözcülüğünü yapmaktır.

Yine bir diğer iddia da kulübe hizmet veren otobüsümüzün geri çektirildiği iddiasıdır. Söz konusu otobüs 2006 model olup alındığı günden bu yana 13 yıl boyunca bu kulübe hizmet vermiştir. Yaşından da anlaşılacağı gibi trafik kanununa aykırı olduğu için şehir içi ve şehirlerarası hizmet verebilmesi için bu araç gerekli D2 Yolcu Taşıma ruhsatını alamamaktadır. Bu kulübe hizmet verdiği süre boyunca sırf bu nedenle defalarca trafik cezalarına maruz kalmıştır. Bu otobüsün geri çekilmesinin nedenlerinden biri de trafik kurallarına aykırı bir durumun olması, can ve mal güvenliğinin sağlanamamasıdır.

Vanspor FK yönetimi ile olan kurumsal ilişki ve protokollerimizi de yeniden gözden geçireceğimizi belirterek bizi bu denli hedef gösteren, bize karşı duyduğu öfkeyi ve art niyeti belgelerle de ortaya çıkan anlayışa ilişkin lüzum üzerine tavrımızı ve gerekli açıklamamızı ileriki günlerde başta taraftarımız olmak üzere tüm kamuoyu ile paylaşacağız."