Van Büyükşehir Belediyesi'nden toplu sözleşme töreni

Van Büyükşehir Belediyesi'nden toplu sözleşme töreni
Van Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki 3 yılı kapsayacak zam oranlarıyla ilgili bir toplu sözleşme töreni yaptı. Bu sözleşmeyle belediyenin kadrolu çalışanlarına, Belvan Çalışanlarına ve VanSu'ya bağlı çalışan işçilere yapılacak zam oranı belirlendi.

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 2 bin 850 işçinin toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. Yoğun katılımla gerçekleşen imza töreninde işçiler aldıkları zammı halaylar eşliğinde kutladı. 

Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi tarafların anlaşmasıyla imzalandı. Taraflar arasında bir süredir devam eden görüşmelerin sonucunda komisyon kararıyla kadrolu işçilere yüzde 15, BELVAN TİC. LTD. ŞTİ. ve VANSU TİC. LTD. ŞTİ. işçilerine ise yüzde 12 zam yapıldı. Zam oranları önümüzdeki üç yıl için de geçerli olacak.

Halilağa Mahallesinde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, Hizmet-İş Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ülker Cem Kaplan ve Yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi, Daire Başkanları ile işçiler katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, yapılan sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. 

Daha sonra konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Belediye işçileri ile bir araya gelmenin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu söyledi. 

Yaptıkları sözleşmenin tüm işçilere hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eden Vali Zorluoğlu, şunları söyledi.

“Yaklaşık 1 buçuk yıldır Van’da sizlerle omu omuza, gönül gönüle Van’ımızın güzel insanlarına hizmet etmeye çalıştık. Bu şehirde Belediyecilik anlamında dokunulmadık hiçbir el bırakmadık. Şehrimizi yıllardır hasret kaldığı hizmetlerle hep beraber buluşturduk. Bu hizmetlerin yanında işçi kardeşlerimiz ile Sendika arasındaki iş sözleşmesi sürecini yakinen takip ettim. Elbette ki iş sözleşmelerinde kurumlarımızın maddi imkânlarını dikkate alacağız. Bunun yanında işçi kardeşlerimizi memnun edecek, onların da yüzünü güldürecek rakamlarla bu işi bağlamayı hedefliyorduk. Çok şükür hem işçilerimizi memnun edecek, hem de kurumlarımızın yatırımlarını zorlamayacak noktada anlaşmış bulunuyoruz. Bu noktada adımlarımız tabii Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin çizdiği çerçeve içerisinde hareket ediyoruz. Bu sözleşmeyi esasında Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz adına gerçekleştirdik. Her zaman işçiden yana olan Sayın Cumhurbaşkanımız’a ve hükümetimize şükranlarımı sunuyorum. İşçilerimizin de gayretle bu şehre hizmet edeceklerine yürekten inanıyorum. Tekrardan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Hizmet-İş Sendikası ile Van Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi imzalandı. 

İmza töreni plaket takdimi ve çekilen halayların ardından son buldu.