Van Büyükşehir Belediyesi çiftçiyi su ile buluşturuyor

Van Büyükşehir Belediyesi çiftçiyi su ile buluşturuyor
Van Büyükşehir Belediyesi, çiftçileri desteklemek amacıyla il genelinde büyük bir çalışma başlattı. Çiftçilerin talepleri doğrultusunda sulama kanalları ve göletlerde temizliğin yanı sıra yeni sulama kanallarının yapımı için start verdi.

- Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu yıl 13 ilçe ve 400 yerleşim alanında 42 iş makinası ve 100’e yakın personelle bakım, onarım ve temizliğine başladı. Oluşturulan 13 ekip ortalama uzunluğu 600 km’yi bulan sulama kanallarının ve 100.000 m2’lik alana sahip göletlerin temizliği ve bakım-onarımı yapılacak. Bakım-onarım ve temizlik çalışmalarının yanı sıra Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yeni gölet ve sulama kanallarıda yapacak. Bu kapsamda 200 km’lik yeni sulama kanalları ve 5 adet yeni gölet yapımıda olacak.

Yine köy muhtarları ve çiftçilerin talepleri doğrultusunda büyük ve küçükbaş hayvanların sulama ihtiyacını karşılamak için su kaynaklarına en yakın noktalara su sıvatları kurularak, hayvancılıkla uğraşan köylünün suya en kolay şekilde ulaşmasını sağlanacak.   

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın iş sezonuna başlama startına Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire başkanlarıda katıldı.