Van Büyükşehir Belediyesi 4 ayda 500 bin çiçek dikti

Van Büyükşehir Belediyesi 4 ayda 500 bin çiçek dikti
Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren seralarda yetiştirilen çiçekler Van’ın park, bahçe ve caddelerini süslemeye devam ediyor.

Daha güzel bir  için Büyükşehir Belediyesi şehrin dört bir yanında başlattığı ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarını sürdürüyor. 

Çalışmalarla birlikte Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Yeşil Alanlar Şube Müdürlüğü çalışanları tarafından doğalgazlı seralarda özenle yetiştirilen çiçekler, ’ın park, bahçe ve caddelerine renk katıyor. Nisan ayından bu yana yeşil alan ve bahçelere 500 bin adet kadife, yıldız çiçeği, petunya, gazanya, menekşe ve zinya çiçeği dikildi.

Göreve başlar başlamaz kentin vitrini olan park, bahçe ve peyzaj alanlarının tamamını elden geçirdiklerini belirten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Sabahattin Keser, “Park, bahçe, cedde ve refüjlerdeki çiçeklendirme çalışmalarımız Nisan ayından bu yana devam ediyor. Gelecek sezon içinde iklim şartlarına uygun alternatif çiçeklerinde yetiştirilmesi için çalışmalarımız başladı. Amacımız daha yeşil, daha ferah bir  inşa etmektir” dedi.