Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Kimdir (Biyografi)

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Kimdir (Biyografi)
Van Büyükşehir Belediyesi'ni HDP'li eş başkanlar kazandı.

Van'ın 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde en çok oyu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş başkan adayları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Ertan ve Avcı oyların çoğunluğunu alarak Van'ın yeni büyükşehir belediye başkanları seçildi.

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN

1975 yılında Van'da dünyaya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Bedia Özgökçe Ertan avukatlık mesleğine başladı. HDP'den 26'ncı dönem Van Milletvekili seçilen Ertan, Plan ve Bütçe Komisyonu ve NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliğinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Kürtçe bilen Ertan, evli ve 3 çocuk annesidir.

MUSTAFA AVCI

Eş Başkan Mustafa Avcı,1956 yılında Van'nın Erciş ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erciş'te tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversite'de sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdi ve uzun yıllar öğretmenlik yaptı. Demokratik Toplum Partisi kapanmadan önce İstanbul İl Eş Başkanlığı görevini üstlendi. Mustafa Avcı, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde HDP Van Merkez Belediye Eş Başkan adayı oldu.