Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı
Van Büyükşehir Belediyesine sabah flaş bir operasyon düzenlendi. Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı. İşte Van'daki o sıcak gelişmenin detayları..
Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması doğrultusunda Kaya ile 4 belediye yetkilisi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, eş zamanlı operasyon başlattı.

BELEDİYE BAŞKANI İLE 4 BELEDİYE YETKİLİSİ GÖZALTINDA

Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya ile 4 belediye yetkilisi polis tarafından gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.



ARAMALAR SÜRÜYOR

Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyonda, şüphelilerin evleri ile belediye hizmet binasında aramaların sürdüğü öğrenildi.



BAŞKAN KAYA, 15 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, 7 Haziran 2012'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda aralarında partili yöneticilerin de bulunduğu 12 şüpheliyle tutuklanmıştı. Bu soruşturma kapsamında hakkında Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan Kaya, 4 Ocak 2016 tarihinde 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.



Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde polis önce Kaya'nın Halilağa Mahallesi'nde bulunan evine geldi. Evde arama yapıp burada kimseyi bulamayan polisler aramayı tamamlayıp Van Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Kaya da avukatı ile birlikte aramaların yapıldığı Büyükşehir Belediyesi'ndeki makamına geldi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis makam odasında arama yaptıktan sonra Kaya'yı gözaltına aldı. Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Kaya'nın sorgusu sürüyor.

12 KİŞİ GÖZALTINDA

Bu arada, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya ile birlikte aynı soruşturma kapsamında Erciş ilçesinde 8, Van'da ise 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.