Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı belli oldu

Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı belli oldu
Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı’na Doç. Dr Loğman Aslan seçildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Nihat Bayşu Konferans Salonu’nda yapılan 15. genel kurula Hakkari, Bitlis ve Van ili ve ilçelerinde kamuda, özel sektörde ve özel kliniklerde çalışan veteriner hekimler katıldı. Prof. Dr. İsmail Alkan, Prof. Dr. Abuzer Taş ve Veteriner Hekim Mahmut Öntürk’ten oluşan divan heyetinin belirlenmesinin ardından tek liste halinde seçime gidildi. Seçimden önce bir konuşma yapan Divan Başkanı Prof. Dr. İsmail Alkan, veterinerlik mesleğinin zor olduğunu ifade ederek, her zaman mesleğe sahip çıkmak için çalıştıklarını söyledi. Veteriner hekimlerin sadece sağlık hizmeti vermediklerini kaydeden Prof. Alkan; hekimlerin pek çok salgın hastalıkla mücadele ederek, halka sağlıklı gıdanın ulaşması için gece gündüz çalıştıklarını ve halk sağlığına, hayvan sağlığına çok ciddi katkılar sağladığını belirtti.



Uzun süre Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Yakup Cansancak ise, zor şartlarda hizmet ederek odaya hizmet binası kazandırdıklarını belirtti. Prof. Cansancak, “Birkaç kişinin odaya sahip çıkması yeterli değil, herkesin bu mesleğe sahip çıkması gerekir. Herkes sorunları çözmede yardımcı olursa, veteriner hekimliği de hak ettiği yere gelecektir” dedi.

Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Nazmi Atasoy da, başkanlığı döneminde yönetim kurulu ile beraber kamu kurumlarını ve serbest çalışan hekimleri ziyaret ettiklerini belirterek, “Sorunlarımızı anlatarak, bu sorunlara çözüm getirmek için çalıştık. Serbest çalışan veteriner hekimler ile odamızda toplantılar yaparak sorunlarını çözmek için beraber çözüm yolları aradık. Sorunları merkez konseyi ve bakanlık düzeyine taşıdık. Meslek içi eğitim semineri ve kurslar düzenledik. İlimizde veteriner hekimlik ile ilgili yapılan toplantı, seminer, çalıştay ve kongrelere destek verdik ve katılım sağladık. Üyelerimizin bildirdiği bazı sorunları çözdük, bazı sorunları da çözmede ise mesafe kat ettik” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Doç. Dr. Loğman Aslan başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi. Seçimler sonucunda yönetim kurulu, merkez konseyi, haysiyet divanı ve denetleme kurulu üyelikleri belirlendi.

Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası yönetim kuruluna Loğman Aslan, Cumalı Özkan, Mehmet Erkeç, Mahmut Ekinci ve Yasin Demirhan seçildi. Sonuçların açıklanmasından sonra yönetim adına söz alan Doç. Dr. Loğman Aslan, seçimlere katılan herkese teşekkür ederek, “İşlerini bırakarak Van, Hakkari ve Bitlis ili ve ilçelerinden gelen veteriner hekimlere ayrıca teşekkür ederim. Sorunları biliyoruz ve kongrede dile getirilen dilek ve temenniler doğrultusunda bunları birlikte çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kongre sırasında bazı eksiklerin olabileceğini ve yönetim listesinde olsun olmasın bütün veteriner hekimlerle beraber çalışacaklarını dile getiren Aslan, sorunları yerinde tespit ederek kısa sürede çözmeye çalışacaklarını kaydetti. Aslan, sorunları acil, kısa, orta ve uzun vadede çözümlenecek sorunlar olarak ayırarak acil olandan başlayacaklarını söyledi.

Yönetimin tebrikleri kabul etmesiyle genel kurul sona erdi.