Van Baro Başkanı Timur, güven tazeledi

Van Baro Başkanı Timur, güven tazeledi
Van Barosu Olağan Genel Kurulu'nda, Baro Başkanı Murat Timur yeniden başkanlığa seçildi.
Van Barosu seçimleri mevcut başkan Murat Timur, Cemal Demir ve İkram Çetinkaya arasında yapıldı. 363 kişinin oy kullandığı seçimde, mevcut başkan Avukat Murat Timur 9 oy farkıyla yeniden seçilerek 2 yıllığına güven tazeledi.

BUNA GÖRE OY DAĞILIMI ŞÖYLE OLUŞTU:
  • Avukat Murat Timur 144 oy
  • İkram Çetinkaya 135,
  • Cemal Demir 83 oy aldı
Van Adliyesindeki Baro Salonu'nda yapılan genel kurulda, Baro Başkanı Murat Timur, 365 delegeden 144'ünün oyunu alarak güven tazeledi.

Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baroların Türkiye'nin en önemli kurumların biri olduğunu belirterek, baroların halk ve toplum adına vazife üstlendiğini söyledi.

Yasaların, barolara ve avukatlara temel hakları savunma noktasında ciddi görevler verdiğini ifade eden Timur, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki duruma baktığımızda, toplumdaki her mesele avukatları ilgilendirmektedir. Barolar toplum ve Türkiye adına hizmet eder. Bu anlamda Van olarak, temel hak ve hürriyetlerin tartışmalarının en yoğun yaşandığı bir yerdeyiz. Bizler de gerçekleşen genel kurulda baronun kurumsallaşması, temel hak özgürlükler noktasında daha fazla çaba harcaması ve emek göstermesi adına yeni baro yönetimine tekrar aday olduk, kazandık. Arkadaşlarımızla Türkiye'nin demokratik bir ülke olma yolunda çalışmalara devam edeceğiz."

Kurumsallaşma yolunda küçük bir barodan, orta ölçekli bir baroya dönüşme yolunda ilerlediklerini bildiren Timur, geleneksel yöntemlerden ziyade meslektaşlarının ihtiyaçlarını karşılayacak bütün alanda faaliyetlere devam edeceklerini dile getirdi.

Daha profesyonel bir düzeyde çalışma yürüteceklerini belirten Timur, şöyle devam etti:

"Kurumsallaşma yolunda önemli gördüğümüz, meslektaşlarımızın mesleki kapasitelerini geliştirecek çalışmalara yoğun şekilde devam edeceğiz. Hizmet binası projemizin de faaliyete geçmesi için yoğun  çaba harcayacağız. Adliyenin tam karşısında 2 yıl önce satın aldığımız bir arsaya 6 katlı, içinde 500 kişilik konferans salonu, meslektaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını giderecek kafeterya, restoran ve kütüphane bulunacak hizmet binası inşa edilecek. Yakın zamanda Türkiye Barolar Birliği tarafından ihalesinin yapılmasını bekliyoruz."