VAN AVM’de uluslararası resim sergisi heyecanı

VAN AVM’de uluslararası resim sergisi heyecanı
VAN AVM uluslararası bir resim sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uluslararası Ressam Dayanışması Derneği’nin organizasyonuyla 24 sanatçının 60 eseriyle katılacağı sergi 14-17 Temmuz tarihleri arasında VAN AVM’de görülebilecek.
Kısa sürede kentin cazibe merkezi haline gelen VAN AVM, ekonomik faaliyetlerin yanında kültür ve sanat etkinlikleriyle sosyal hayatın da lokomotifi oldu. Açıldığı günden bu yana geçen yaklaşık 8 ayda sayısız etkinliğe ev sahipliği yapan VAN AVM, iddialı bir sergiye daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Uluslararası Ressam Dayanışması Derneği tarafından düzenlenen, 2. Uluslararası Sanat Buluşması/Van Sergisi 14-17 Temmuz tarihleri arasında Vanlılar’la buluşacak. Van Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Uluslararası Ressam Dayanışması Derneği ve VAN AVM’nin desteğiyle gerçekleştirilen serginin açılışı 14 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Uluslararası Ressam Dayanışması Derneği tarafından ikincisi düzenlenen serginin açılışı VAN AVM’Desaat 17.00’de Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ tarafından yapılacak.  

Uluslararası Ressam Dayanışması Derneği üyesi sanatçıların resim çalışmalarını içeren ve büyük bölümü ödül almış resimlerden oluşan sergide Vanlı çok sayıda ressamın da eserleri sergilenecek. Serginin sonunda Kültür ve Turizm Müdürlüğü tüm ressamlara katılım sertifikası sunacak.
Sergi için tüm hazırlıklar tamamlandı

URD Başkanı Hamiyet Yıldırım, sergi için yoğun çabalar sonucu tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek şöyle konuştu: “Bizler Uluslararası Ressam Dayanışması Derneği (URD) ve Marmara Güzel Sanatlar Derneği (MGSD) olarak çeşitli bölgelerdeaçtığımız resim sergilerine Van’ı da eklemenin gururunu yaşıyoruz. VAN AVM’nin büyük desteği,  Sayın İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ’un özverili gayreti ile Van'ın havasını, doğasının güzelliğini ve insanlarının sıcaklığını tanıtma anlatabilme fırsatı yakaladığımız için çok mutluyuz. Ben özellikle Vanlı bir sanatçı olarak çok heyecanlıyım. Tüm halkımızı sergimize davet ediyorum.”

Katılan Sanatçılar      
                                 
Ömer Faruk Özelçi-Ankara
Yasemin Bilen İlhan-Ankara
A. Faruk Taşdemir-Antalya
Aynur Akgül-Antalya
Burçin Taşdemir-Antalya
Birgül Öztürk-Antalya
Cengiz Amiklioğlu-Balıkesir
Salih Cengiz-Balıkesir
Nazmi Metin-Edirne
Mehtap Kodaman-Edirne
Ömür Metin-Edirne
Şerife Bilgi-Edirne
ElmadaniBelmadani-Fas
İnci Gündoğan Karahan-İskenderun
Abdullah Tezemir-İstanbul
Hamiyet Yıldırım-İstanbul
Kübra Keskin-Sinop
Ekrem Fırtına-Van
Elif İlvan-Van
Gökçen Sahmaran Can-Van
Tahir Çelikbağ-Van
Turan Küçükpolat-Van
İlknur Koçak Ansen-Zonguldak
Cemil Altaylı (Konuk Sanatçı)