Van Altay Futbol Okulu iki futbolcu ile antrenmanlara başladı

Van Altay Futbol Okulu iki futbolcu ile antrenmanlara başladı
Van Altay Futbol Okulunda eğitim gören iki futbolcu, Altayspor ile antrenmanlara başladı. 

Van Altay Futbol Okulu öğrencileri, bir kafede düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler. Burada Van kahvaltısının tadına varan minik sporcular, daha sonra sinemaya giderek güzel bir gün geçirdiler. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van Altay Futbol Okulu Antrenörü Ferhat Yıldırımçakar, futbolun dışında öğrencilere sosyal aktivite de kazandırdıklarını ifade ederek, “Amaç çocukları bir arada tutmak ve sosyal aktivitelerini geliştirmektir. Çocuklarımız karnelerini aldılar ve hepsinin karnesi de oldukça başarılı. Yani futboldan dolayı notları düşmemiş. Bu bizleri haliyle çok sevindirdi. Biz de bu anlamda öğrencilerimize ödül olsun diye kahvaltıya getirdik. Daha sonra da onları sinemaya götüreceğiz. Bunun hem öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını yükselteceğini hem de derslerinde daha da başarılı olmaları için onları tetikleyeceğini düşünüyoruz. Futbol adına zaten biz elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Bugün de sosyal etkinlikler kapsamında güzel bir gün geçirmelerini istedik. Bundan sonra da bu tür etkinlikleri yapmayı düşünüyoruz. Yeter ki velilerimiz bize inansınlar, bize güvensinler ve bizim yanımızda olsunlar. Bunlar bizim çocuklarımız. Her şeyin en iyisine layıktırlar. Bizler de bu kapsamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Van Altay Futbol Okulunun ilk meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Van Altay Futbol Okulu Genel Koordinatörü Erhan Sağdinç ise, “Pazar gün itibariyle 15 yaşındaki Seymen Sağdinç ve Baha Sağdinç adlı iki futbolcumuzu Altayspor’a yolladık. Bunlardan biri daha önceki kampımızda beğenilmişti ve takibe alınmıştı. Olumlu buldular. Şimdi iki sporcumuz ikinci kampa gittiler. İki gündür takımla birlikte antrenmanlara çıkıyorlar. Bizim de, Van halkının da ve Altayspor’un da onlardan beklentisi çok yüksek. İnşallah iki çocuğumuz da orada devam ederler ve buradaki çocuklara da örnek teşkil ederler. Tek amacımız her yıl büyük kulüplere futbolcu yetiştirmek ve bunların sayısını çok daha fazla arttırmaktır. İlk meyvelerini almak üzereyiz. İnşallah daha iyisini de yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kahvaltıya Van Futbol Okulu antrenörleri Tanju Öntürk ve İbrahim Tunçtürk’ün yanı sıra Van Büyükşehir Belediyespor Altyapı Sorumlusu Fahri Baştürk de katıldı.