Van AB Bilgi Merkezi İklim için yürüdü

Van AB Bilgi Merkezi İklim için yürüdü
AB İklim Eylem Haftası nedeniyle Türkiye’de farklı illerde çeşitli etkinlikler düzenlenirken Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından farkındalık yaratmak, bir bilinç oluşturmak amacıyla Doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ile Patika Doğa Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilen doğa yürüyüşü Gevaş Yuva Köy parkurunda gerçekleştirildi. Doğa severlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Patika Doğa Kulübü Başkanı Mustafa Bingöl, amaçlarının iklim değişikliğine dikkat çekmek olduğunu belirterek “Bugün doğa severlerle güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Amacımız iklim değişikliği konusuna dikkat çekmektir. Bunu da bugün gerçekleştirdik”

Van AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç ise Duyarsız Kalma, İklimini Koru sloganları ile bu yıl AB İklim Eylem Haftası kapsamında farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek “Tüm Türkiye’de farklı etkinliklerle iklim değişikliği ile mücadele programları yapılıyor. Bizde birkaç farklı etkinlik düzenliyoruz. Bugün Doğa Yürüyüşü gerçekleştirdik. Doğa severlerin, çevrecilerin katılımı ile oldukça katılımcı bir etkinlik oldu. Yuva Köy parkuru, doğa yürüyüşleri için çok önemli bir parkur. Katılan herkes, iklim ile mücadele için burada olduğunun bilincinde. Bizimde amacımız bu bilinci oluşturmak.  Bu hafta yapacağımız panel ile İklim ile mücadele için yapılacak çalışmaları değerlendireceğiz. Bu konuda duyarlı herkesi bekliyoruz” dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi faaliyetlerini değerlendiren Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yönetişim anlayışları gereği, çevreci doğayı seven ve koruyan bir anlayışta olduklarını belirterek “AB Bilgi Merkezimiz de AB İklim Eylem Haftasında başarılı çalışmalarla konuya dikkat çekiyor. Doğa Severler, Çevrecilerle iklim ile mücadelenin ne kadar önemli olduğunu belirtiyorlar. Katılımcı tüm doğaseverlere ve ilgililere teşekkür ederim. Van Ticaret ve Sanayi Odası bu tür toplumsal duyarlılık gerektiren çalışmalar yapmaya devam edecektir” ifadesini kullandı.

Van AB Bilgi Merkezi’nin düzenlediği doğa yürüyüşü 6 saat sürdü. Van Gölü sahilinde başlayan yürüyüş, dik ve dar patika yollardan geçilerek Yuva Köy kırsalında sona erdi. Doğa Yürüyüşüne Yeni Yüksektepe GEA Arama-Kurtarma ve Ekoloji Topluluğu da katılarak destek verdi.