Van'a bir proje daha! Mobilya sitesi yapılacak

Van'a bir proje daha! Mobilya sitesi yapılacak
AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk’ün girişimleri sonucunda yaklaşık üç yıldır çözüm bekleyen Yeni Marangozlar ve Mobilyacılar Sitesi’nin arsa sorunu Başbakanlıktan onay alınarak çözüldü.
Topraktaş Mahallesi’nde bulunan 300 bin metrekarelik alan üzerine yaklaşık 450-500 iş yeri yapılması planlanan Yeni Marangozlar ve Mobilyacılar Sitesi (SS Tuşba Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi) ile ilgili açıklamalarda bulunan Burhan Kayatürk, “Bahsi geçen alana 450-500 iş yeri ile eğitim ve spor alanları, sağlık merkezi, ibadethane, sosyal-kültürel tesisler, park ve bahçeler ile kamu hizmet binaları inşa edilecek. Burayı günlük ortalama bin 500 ile 2 bin kişi ziyaret edecek. Bu proje kentimize ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda katma değer kazandıracaktır. Şehrimizin önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorunu binlerce kişinin istihdamı ile büyük ölçüde azaltacaktır. Van milletvekilleri olarak gecemizi gündüzümüze katarak yeni projeler üretmeye, mevcut projeleri tamamlamaya gayret etmekteyiz. Projenin bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Yeni Marangozlar ve Mobilyacılar Sitesi Kooperatif Başkanı Mazhar Sarıkaya ise, bu projenin Van’a büyük bir katma değer sağlayacağını belirterek, “Bununla birlikte imalat sürecinde ilimize has bir mobilya markası üretilecektir. Mevcut site yeniden modern bir şekilde dizayn edilerek, mobilya satış mağazaları olarak kullanılacak. Merkezde bulunan tüm mobilyacıları da buraya davet edeceğiz. İlimize büyük bir mobilyacılar kompleksi kazandıracağız. Bu projede emeği geçen başta eski bakanımız ve milletvekilimiz Beşir Atalay ve milletvekilimiz Burhan Kayatürk olmak üzere Van Valimiz İbrahim Taşyapan’a, Bakan Yardımcımız Fatih Çiftçi’ye, katkısı bulunan belediyelerimize ve çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.