Vali Zorluoğlu’ndan Müdür Aktuğ’a ziyaret

Vali Zorluoğlu’ndan Müdür Aktuğ’a ziyaret
Van Valisi Murat Zorluoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürrü Muzaffer Aktuğ’u ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

 Vali Murat Zorluoğlu, kamu kurum ziyaretleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret ederek, kurum müdürü Muzaffer Aktuğ’dan bilgilendirme aldı. Beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Parlak ile gerçekleştirdiği ziyarette, kurumun kadro ve personel durumu, hizmet binası gibi temel bilgiler edinen Vali Zorluoğlu’na, yürütülen mevcut çalışmalar ve yeni projeler de aktarıldı. Bilgilendirme sunumunda, Vali Zorluoğlu’na kentin tanıtımı yönündeki faaliyetleri dile getiren İl Müdürü Aktuğ, ilin turizmini canlandırma noktasında planlanan çeşitli proje ve festivallerin yanı sıra Van Kalesi Çevre Düzenlemesi Projesi, Van Kedisi Kültür ve Sanat Projesi, Türkiye Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali, Doğu Anadolu Geleneksel Oyunlar ve El Sanatları Festivali, Van Kalesi’nin ışıklandırılması gibi projeleri de anlattı.

Van tanıtım günleri ve Van’ın 100. yılı ile ilgili yapılacakların da ele alındığı görüşmenin ardından Vali Zorluoğlu, bir turizm kenti olarak anılmasını istediği Van’da kurumun yapacağı çalışmalara, valilik ve belediye olarak gereken desteği her zaman vereceklerini kaydetti.

Vali Zorluoğlu, ziyaretinin ardından devlet tiyatrosu ve şehir kütüphanesinin bulunduğu alanda incelemelerde bulunarak, yenilenecek kültür merkezi ve şehir kütüphanesi ile ilgili projeyi yerinde değerlendirdi.

Daha sonra Şerefiye Mahallesi’ne geçen Vali Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesinin bir diğer projesi olan kent müzesinin hayata geçirileceği, Endüstri Meslek Lisesine ait taş binada da incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.