Vali Zorluoğlu, Dabbağoğlu Parkı’nın yenileme startını verdi

Vali Zorluoğlu, Dabbağoğlu Parkı’nın yenileme startını verdi
Van Büyükşehir Belediyesinin “Dabbaoğlu Kent Parkı Peyzaj Revize” projesi hayata geçiriliyor. 

Kent estetiğine büyük önem veren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, şehre değer katan projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından peyzaj revize çalışması yapılacak olan Dabbaoğlu Parkı’nda incelemelerde bulunan Zorluoğlu, Dabbaoğlu Parkı’nın kent estetiğine uygun hale getirilmesi için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

Dabbaoğlu Parkı’nda yapılan analizler, halkın ve çevre esnafın istek ve şikayetleri göz önünde bulundurarak hazırlanan “Dabbaoğlu Kent Parkı Peyzaj Revize” projesi ile park alanının daha rahat kullanılması ve kent estetiğine uygun hale getirilmesi planlanıyor.

2017 yılı içerisinde revize işlemlerinin yapılması planlanan parkta, yürüyüş yolları ve zemin kısmı yenilenerek, yeşil alanlar iyileştirilecek. Süs havuzları iklim koşullarına uygun hale getirilerek, girişte yer alan su perdesi ise tamamıyla kaldırılacak.

Ayrıca çalışma kapsamında yer altı çarşısının havalandırmasını sağlayan bacanın kent estetiğine uygun olarak tasarlanarak saat kulesine dönüştürülmesi, parkın içerisinde yer alan taksi durağının kaldırılarak uygun bir yere taşınması, parkın gece güvenliği ve estetiği açısından ışıklandırma çalışması ve parkın kenar kısmında yer alan zabıta noktası yeniden tasarlanması gibi yenilemeler yapılacak.