Vali Zorluoğlu, bayramda görev yapan güvenlik güçlerini ziyaret etti

Vali Zorluoğlu, bayramda görev yapan güvenlik güçlerini ziyaret etti
Van Valisi Murat Zorluoğlu, Kurban Bayramı arifesinde ildeki güvenlik güçlerinimziyeretnederek baytamlarını kutladı. 

Ziyaretlerine öğle saatlerinde gittiği İl Jandarma Komutanlığından başlayan Vali Zorluoğlu, alayda kendisini karşılayan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve jandarma birliklerini selamlayıp bayramlarını kutladı.

Karşılama sonrasında sevgi ve muhabbetlerini sunduğu jandarma personeline hitaben bir konuşma yapan Vali Zorluoğlu, görevlerinin çok kutsal olduğunu hatırlatarak, “Öncelikle, Allah sevdiklerinize sağlık ve huzur içerisinde kavuşmayı nasip etsin. Belki birçoğunuz bu bayramı, annenizden, babanızdan eş ve çocuklarınızdan ayrı şekilde kutlayacaksınız. Ama göreviniz çok kutsal ve mühim. Bir taraftan ülkemizin birlik-beraberliği ve bölünmez bütünlüğü için, bir taraftan milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için hep birlikte mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin başarıya ulaşması için de bazı fedakârlıklar yapmak kaçınılmaz oluyor” dedi.

Bugüne kadar terörle mücadelede İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından büyük kahramanlıklar gösterildiğini belirten Vali Zorluoğlu, son günlerde gerçekleştirilen başarılı terör operasyonlarından örnekler vererek emeği geçenleri tebrik etti. Bayramda, fedakârca görevi başında olan güvenlik güçleri sayesinde vatandaşlarımızın bayramı, huzurlu ve güven içerisinde geçireceğini dile getiren Vali Zorluoğlu, şahsı ve devletimiz adına tüm personelin Kurban Bayramını kutladı.

Vali Zorluoğlu, İl jandarma Komutanlığının ardından, beraberindeki Korgeneral Karataş, Tuğgeneral Özfidan ve İl Emniyet Müdür Vekili Murat Şeker ile Valilik binası içerisinde bulunan Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneğine geçti. Burada Dernek Başkanı Ahmet Baki, beraberindeki şehit yakınları ve gaziler tarafından karşılanan Vali Zorluoğlu, dernek binasında bir süre sohbet ettiği Başkan Baki’den 2002 yılında kurulan dernek ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette, şehit aileleri için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Vali Zorluoğlu, tüm şehitlere rahmet, şehit ailelerine de sabırlar diledi. Şehit ailelerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyen Vali Zorluoğlu, “Memleket için can vermekten daha kıymetli bir özveri olamaz. Bu nedenle şehitlerimiz kadar siz değerli yakınları da baş tacımızsınız. Daha önce de belirtmiştim. Valiyle görüşmeniz konusunda sıkıntı yaşamayacaksınız. Bugüne kadar yaptığım görüşmelerden çıkarımım, talepleriniz daha ziyade iş konusunda. İstihdam konusunda öncelik şehit yakınlarının olacak” diye konuştu.

Şehit yakınlarına yönelik güzel projeler yapacaklarını da anlatan Vali Zorluoğlu, “Devletimiz sizlere yönelik her türlü desteğe hazırdır. Sizlerle biz bir aileyiz. Dolayısıyla birlikte güzel programlar yapacağız. Şehit ailelerimize ayrıca ev ziyaretleri de gerçekleştirip, kendileriyle daha samimi ortamda bir araya geleceğiz. Bu vesileyle şimdiden hepinizin bayramını kutluyorum. Birlikte nice bayramlara sağlıkla ulaşmayı diliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Zorluoğlu ve beraberindekilerin bir sonraki durağı ise, 6. Hudut Alay Komutanlığı oldu. Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez tarafından karşılanan Vali Zorluoğlu, burada da personelle tek tek bayramlaşarak, sağlık ve huzurla nice bayramlara ulaşmalarını diledi.

6. Hudut Alay Komutanlığından, Altıntepe Mahallesi’ndeki Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ait yerleşkeye geçen Vali Zorluoğlu, burada Genel Sekreter Vekili Mehmet Yaşar ve daire başkanlarınca karşılandıktan sonra, itfaiye, zabıta ve diğer belediye personeliyle tek tek bayramlaşıp bir süre sohbet etti.

Bayram ziyaretleri kapsamında Çevik Kuvvet yerleşkesine de giden Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, burada İl Emniyet Müdürlüğünde görevli şube müdürleri ve polis memurlarıyla bayramlaşıp, personelle bir süre hasbihal etti.