Vali Taşyapan Van TSO’ya veda etti

Vali Taşyapan Van TSO’ya veda etti
Son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Merkez’e alınan Van Valisi İbrahim Taşyapan Veda turlarına devam ediyor.

Son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Merkez’e alınan Van Valisi İbrahim Taşyapan Veda turlarına devam ediyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası’na gelen Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Meclis Başkanı Hüseyin Güneş, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Altındal, Murat Beyaz, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Eren Görsel Görmen, Van TSO Üyesi Yasin Ertürk,  Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı ve Van TSO Meclis Üyesi Sabri Yılmaz, Damızlık Et Üreticileri Birliği Başkanı Nurhan Dayan, tarafından karşılandı.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van’ın çok özel ve güzel bir şehir olduğunu belirterek “Van her zaman iyi yönetilmeyi hak eden bir şehir. Görevde bulunduğum 2 yıl dört ay boyunca bu kente bişeyler katmaya çalıştık. Herkesi önemseyen, halkın taleplerini önceleyen bir yönetim anlayışı benimsedik. Bu süre içinde bizlere her zaman olumlu katkı sunan, yaptıkları çalışmalarla kentte farkındalık yaratan Van Ticaret ve Sanayi Odası’ndan hep destek gördüm. Bu kentin ekonomi aktörlerinin çatısı olan Van Ticaret ve Sanayi Odası bu misyonunu her zaman layıkıyla yerine getirmiştir. Tüm üyelerinizi tek tek gezemeyeceğim. Onların nezdinde Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek vedalaşmaya geldim. Ben görevde bulunduğum süre içinde her kurumun kendini doğru ifade etmesi, doğru işlerle ön plana çıkarmasını önemsedim. İnşallah bu konuda üzerimize düşeni yaptık” şeklinde konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Tüm organ üyelerimizle etkin bir iletişim halinde olan Valimizin bu kentten ayrılışına elbette üzüldük ifadesini kullanarak “Bizim gibi şehirlerde Valilik makamı çok önemlidir. Van TSO olarak Valililk makamını önemsiyoruz. Derleyici ve toparlayıcı bir rolü var. Sayın Valimizle OSB ve DAKA Yönetimlerinde birlikte çalıştık. Bizlere ve ilimize çok katkıları olmuştur” şeklinde konuştu.

Takva, bir yöneticinin kente katkı sunması, verimliliğinin devamı için en az 5 yıl o ilde görev yapması gerektiğine inandığını belirterek “Devletin bu konuda daha iyi kararlar alması gerekir. Valilerin kentlerde verimli çalışma yapması için mutlak suretle görev sürelerinin uzun olması gerekir. Başlayan çalışmaların devamı, kenti doğru tanıma ve ona göre kalkınma stratejileri geliştirilmesi için bu yöntemin uygulanması gerekir” dedi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van’dan merkeze alınan Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın görevde bulunduğu süre içinde önemli çalışmalara destek verdiğini belirterek “Van Alışveriş Günleri Projesine göreve geldiği ilk günden bu yana hep destek verdi. Ayrıca bu yıl yerel yönetimlerde bulunduğu için, projemizin ortağı oldu. Bu çok önemli bir katkıdır. Ayrıca Sayın Valimizin destekleri ile başlatılan İstihdam Seferberliğinde bizzat bizlerle çalışarak büyük katkı sunmuştur. Çünkü bu kentin istihdam sorunu var. 6000  olarak hedeflediğimiz istihdam seferberliğimiz 8.500 ü geçti. İnşallah 10.000 sınırına ulaşacağız. Ayrıca Sayın Vali ile yaptığımız son ortak çalışmada Tarıma Dayalı Organize Hayvanlık Bölgesi Projesi. Bu projeyi hazırladık ve Sayın Valimizin imzası ile Bakanlığa sunduk. İnşallah devamı da gelecek ve ilimiz için önemli olan bu projede katkıları olacaktır” dedi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan’a görevde bulunduğu süre içinde ilimize katkılarından dolayı Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Damızlık Et Üreticileri Birliği ve Van TSO tarafından birer plaket takdim edildi.