Vali Taşyapan, muhtarlarla bir araya geldi

Vali Taşyapan, muhtarlarla bir araya geldi
İçişleri Bakanlığınca Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen Vali İbrahim Taşyapan, Tuşba ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Tuşba Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Taşyapan, yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere muhtarlarla bir araya geldiklerini belirterek, talepler doğrultusunda planlama çalışması yürüteceklerini söyledi.

Bundan sonraki süreçte muhtarlarla sürekli bir araya gelmeye çalışacaklarını ve sürekli iletişim halinde olacaklarını ifade eden Taşyapan, "Muhtarlarımızın köyün emniyet ve selameti, köyde yaşayanların esenliği, yaptığımız terörle mücadele nedeniyle onlara düşen görevler ve bizim onlardan beklentilerimiz, ayrıca onların bize ileteceklerini bir arada değerlendirip, bir hasbihal toplantısı olarak bu toplantıyı değerlendirdik." diye konuştu.



Taşyapan, muhtarların vatandaşların oylarıyla seçilen yönetim birimi olduğunu ve milleti temsil ettiklerini anımsatarak, yeni çıkan mevzuatla muhtarlara yeni görevler yüklendiğini söyledi.

Muhtarların, sadece kendisine oy verenlerin değil tüm köyün temsilcisi olduğunu kaydeden Taşyapan, şöyle konuştu:

"Muhtarlarımız, devletimizin en önemli, en alt biriminde görev yapan ve yönetim sistemimizde yer almış durumdalar. Kanunlara buradan baktığımız zaman çok çeşitli görevler görünüyor. Dolayısıyla köyün her şeyinden sorumlu olarak görev yapan arkadaşlarımızsınız. Biz de, burada sizlerle bunları konuşmak ve köylerimize daha fazla hizmet götürmek için toplandık. Burada herkes sorunlarını dile getirebilir. Dile getirmekte sorun yaşayan arkadaşlarımız da yazılı olarak sorunlarını bizim sorumlu olan birimlerimize iletmelerini isteriz."