Vali Taşyapan, Engelli Vatandaşları makamında misafir etti

Vali Taşyapan, Engelli Vatandaşları makamında misafir etti
Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Engelliler Haftası’ dolayısıyla, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, çeşitli etkinlikler düzenledi.

 

Sabah saatlerinde engelli vatandaşların kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler, Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı’na engellileri temsil eden STK temsilcilerinin çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törenin ardından, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik ile birlikte Vilayete gelen engelli STK’larına mensup vatandaşlar, Vali İbrahim Taşyapan tarafından Valilik makamında ağırlandı.

Ziyarette, Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Van İşitme Engelliler Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Derneği, Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Altı Nokta Körler Derneği, Zihinsel Engelliler ve Yeşeren Umutlar Derneği üyeleriyle beraber yer alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bozçelik, kurumun engelli vatandaşlara yönelik çalışmaları hakkında Vali Taşyapan’a bilgiler verdi.

Vali İbrahim Taşyapan da bir süre sohbet ederek sorun ve sıkıntılarını dinlediği engelli vatandaşların Berat Kandili’ni ve Engelliler Haftası’nı kutlayarak, kendilerine sevdikleriyle mutlu günler diledi ve engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Edremit Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle hafta boyunca engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek.