Vali Mehmet Emin Bilmez söyledi: 'Kurum yetkilileri basına bilgi verebilir'

Vali Mehmet Emin Bilmez söyledi: 'Kurum yetkilileri basına bilgi verebilir'
Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kamu kurumu yetkililerinin, yapılan çalışmalar hakkında basına bilgi verebileceğini söyledi. Basın mensuplarının, kurum amirlerinden çalışma alanlarıyla ilgili bilgi alma zorluğu yaşadığı bilinirken, Vali Bilmez'in yaptığı açıklama sonrası kurum yetkililerinin bundan böyle basın mensuplarına bilgi verebileceği kaydedildi.

Van’daki bir otelde önceki gün, İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı tarafından Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi Çalıştayı düzenlendi. İki gün süren çalıştayda, yerel basının karşılaştığı sıkıntılar masaya yatırıldı. Akşam ise aynı otelde bir yemek programı tertiplendi. Yemekli programda da yerel gazetelerin sorunları konuşuldu. Bu programa Vali Mehmet Emin  Bilmez'in yanı sıra, İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanı Can Ozan Tuncer ve İçişleri Bakanlığı Müşaviri Fevzi Sevgili de katıldı.

Gazetecilerin hem Van’ın, hem de kendi yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdiği toplantıda Vali Bilmez de kısa bir konuşma yaparak, kurum yetkililerinin çalışma alanlarıyla ilgili olarak basına bilgi verebileceğini söyledi.

 

YEREL MEDYA ÇALIŞTAYI

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı tarafından Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştayda, yerel basının yaşadığı sorunlar konuşuldu. Akşam ise bir yemek programı tertiplendi. Sohbet havasında geçen akşamki toplantıda gazeteciler, yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerilerini dile getirirken, Bakanlık yetkilileri dile getirilen sorunları ve çözüm önerilerini not aldı.
Toplantı sonunda açıklama yapan Bakanlık yetkilileri, şimdiye kadar birkaç ilde daha yereldeki basın mensuplarıyla bir araya geldiklerini ve bu tür toplantıların devam edeceğini söyledi.

Bunun bir Bakanlık çalışması olduğunu ve tüm illerde yapılacağını ifade eden yetkililer, not aldıkları sorun ve çözüm önerilerinin daha sonra rapor halinde İçişleri Bakanlığı’na sunulacağını kaydetti.

 

KURUMLAR BİLGİ VEREBİLİR

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de, Van’da şimdiye kadar basın mensuplarının karşılaştığı sorunlardan biri olan, kurum yetkililerinden bilgi edinme konusuna açıklık getirdi.

Kurum yetkililerinin Valiliğe danışmadan bilgi verebileceklerini belirten Vali Bilmez, “Kurum yetkilileri, siyasi ve kişisel olmaması kaydıyla kendi görev alanı ile ilgili bilgi verebilir” dedi.

Vali Bilmez, “Ancak Karayolları gibi bazı kurum yetkililerinin, merkezlerinin aldığı prensip kararı nedeniyle bilgi veremeyebileceğini” de hatırlattı.

Prestij Haber: Adil HARMANCI