Vali'den belediye daire başkanlarıyla 2 saatlik toplantı Net mesajlar verdi

Vali'den belediye daire başkanlarıyla 2 saatlik toplantı Net mesajlar verdi
İç İşleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanan Van Valisi İbrahim Taşyapan, belediyenin daire başkanları ile bir toplantı yaptı
İşleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanan Van Valisi İbrahim Taşyapan, belediyenin daire başkanları ile bir toplantı yaptı.

Dün itibariyle Van Büyükşehir Belediyesi'ne vekil olarak atanan Vali Taşyapan, bugün belediyenin daire başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından bir açıklama yapan Başkan Vekili Taşyapan, İçişleri Bakanlığı'nın 16 Kasım 2016 tarihli kararıyla Van Büyükşehir Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılması nedeniyle vekil olarak görevlendirildiğini anımsattı. Dün itibariyle görevine başladıklarını belirten Başkan Vekili Taşyapan, "Buradaki daire başkanları arkadaşlarımızla görüşmeler yaptım. Belediyemizin çalışmaları ve durumları ile ilgili bilgiler aldım" dedi.

Belediye teşkilatlarının, kamu kaynağı kullanarak hizmet üreten kuruluşlar olduğunu vurgulayan Başkan Vekili Taşyapan, "Bu kuruluşlarımız her vatandaşımıza dokunan kurumlardır. Belediyenin hizmetleri yaygın hizmetlerdir. Bu hizmetleri bizim dönemimizde de en iyi şekilde yürütmenin gayreti içerisinde olacağız. Belediyeleri, milletimizin rahatça geldiği, rahatça hizmet aldığı yerler olarak çalıştıracağız. Burada devletine, milletine bağlı, işinin başında olan, ekmeğini kazanıp kendi kazancıyla yaşayan belediye çalışanlarımızla bu işleri götüreceğiz. Onların da hizmetlerinden, tecrübelerinden faydalanacağız" ifadelerini kullandı.

Bütün sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların desteğini beklediklerini dile getiren Başkan Vekili Taşyapan, "Belediyemizin kapısı onlara her zaman açık olacak. Hizmetlere ulaşmada, sıkıntılarını iletmede herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklar. Buraya geldikleri zaman hizmeti de güler yüzle alacaklar. İnşallah bu görevi sürdürdüğümüz süre içerisinde hem diğer kuruluşlarla, hem devletimizin diğer kurumlarıyla işbirliği içerisinde olacağız. İnşallah bu hizmetleri en iyi şekilde vermenin gayreti içerisinde olacağız. Bir etkileşim ve yönetişim anlayışı içerisinde hizmetin en iyisini üretmenin gayreti içerisinde olacağız. Belediyelere gelen kaynaklar kamu kaynaklarıdır, devletin kaynaklarıdır. Bu kaynaklar vatandaşlarımıza hizmet olarak döner. Bunların hiçbir kuruma, örgüte, terörle bağlantılı kuruluşlara yönlendirilmesi, yönetilmesi gibi bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Bunların önüne geçeceğiz. Bunların da tekerrür etmemesi, olmaması için gerekli tedbirleri alacağız. Bu konuda tutumumuz nettir. Bu tutuma aykırı hareket edenlerle de çalışamayız. O şekilde davrananları da belediye içerisinde barındırmamız mümkün değildir. Buralar başka bir tasarruf olana kadar bizim sorumluluğumuzdadır. O sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız. İnşallah bu dönem içerisinde hayırlı hizmetlere imza atarız. Güzel bir şehir güzel bir seda bırakmak en büyük arzumudur. Bunu başarabilirsek görevimizi layıkıyla yerine getirmiş oluruz. Buradan bütün Vanlı hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum. Onların huzurlu ve mutlu bir kentte yaşamalarını canı gönülden arzu ediyorum. Bunu yerine getirmek için geceli gündüzlü gayret içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim" şeklinde konuştu.