Vali Bilmez’den Hudut Kartallarına Bayram Morali

Vali Bilmez’den Hudut Kartallarına Bayram Morali
Vali Mehmet Emin Bilmez, Kurban Bayramı dolayısıyla İran sınırındaki Başkale İlçesinde askeri birlikleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek, asker ve polislerin bayramını kutlayarak moral verdi.

Sabah saatlerinde Başkale ilçesine beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile birlikte giden Vali Bilmez, ilk olarak 6. Hudut Tugay Komutanlığını ziyaret etti.

Tugay Komutanı Albay İlker Ertuğrul tarafından karşılanan Vali Bilmez, karşılama mangasını selamladıktan sonra askerlerle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Hudut Tugayının şeref defterini imzalayan Vali Bilmez, buradan Başkale Jandarma Komando Taburuna geçti.

Tabur komutanı tarafından karşılanan Vali Bilmez, askeri birliği selamladıktan sonra, askerlerle bayramlaşarak fotoğraf çektirdi. Vali Bilmez, ziyaret defterini imzaladıktan sonra bölgenin genel durumu ile ilgili bilgi aldı.

Vali Bilmez, buradan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Polislerle bayramlaşan Vali Bilmez’in sonraki durağı İran’a sıfır noktada bulunan Alev Hudut Karakolu oldu.

Karakol Komutanı tarafından karşılanan Vali Bilmez, ziyaret defterini imzaladıktan sonra hudut kartallarıyla bayramlaştı.

Karakolda incelemelerde bulunan Vali Bilmez, 6. Hudut Tugay Komutanı Albay İlker Ertuğrul’dan bölgenin genel yapısı, asayiş durumu ve olaylarla ilgili bilgi aldı.

Beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Özfidan, İl Emniyet Müdürü Ekici, 6. Hudut Tugay Komutanı Albay Ertuğrul ile birlikte askerler ve rütbeli personelle karavana yiyen Vali Bilmez, yemek sonrası askerlerle çay içip hasbihal etti.

Hudutta askerliğin kutsal olduğunu belirten Vali Bilmez, askerlere huzurlu bir bayram geçirmelerini dileyerek, ailelerine selamlarını iletip bayramlarını kutlamaların istedi.

Vali Mehmet Emin Bilmez, ziyaretini fotoğraf çekimiyle tamamlayarak ilçeden ayrıldı.