Üşüyen çiftlerin nikahı canlı yayında yakılan sobanın yanında kıyıldı

Üşüyen çiftlerin nikahı canlı yayında yakılan sobanın yanında kıyıldı
Van’ın Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, ilk kez cübbe giyerek TRT Kurdi canlı yayınında Serap Çelik ve Azat Karaman çiftinin nikahını yakılan sobanın yanında kıydı.

Başkale ilçesinde belediyenin Ramazan Bayramı etkinlikleri kapsamında organize ettiği etkinlik, TRT Kurdi’den de canlı yayınlandı. Vatandaşlar, programda sanatçıların seslendirdiği şarkılarla keyifli bir gece yaşarken, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, ilk kez cübbe giyerek TRT Kurdi canlı yayınında Serap Çelik ve Azat Karaman çiftinin nikahını kıydı. Başkale ilçesinde ikamet eden Azat Karaman ve Mardin’den Başkale’ye gelin gelen Serap Çelik TRT Kurdi televizyonunun canlı yayınında nikah masasına oturdu. Nikahtan önce Kaymakam Öztürk’ün “bir isteğiniz var mı” sorusuna “üşüyorum” diye cevap veren engelli çift, sahneye getirilen tezek ve gevenle tutuşturulan sobada ısındı. Çiftin nikahını kıymak için ilk defa cübbe giyen Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Öztürk, nikahın kıyılmasının ardından evlilik cüzdanını gelin Serap Çelik’e teslim ederek genç çifte mutluluklar diledi. 


Kaymakam Öztürk, çifte Türk bayrağı hediye ederken, kendilerine ev müjdesi de verdi. Karaman ve Çelik, Öztürk’ün kıydığı ilk nikahın kendilerine isabet etmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. 


Kaymakam Öztürk genç çiftin mutluluklarına ortak oldukları için sevindiğini belirterek, “Ben bu işe vesile olduğum için son derece mutluyum. Biz burada Başkale halkıyla birlikte milli birliğimizi ve beraberliğimizi bir kez daha tüm Türkiye’ye gösterdik. Bizler halkımız için buradayız. Böyle bir organizasyonu yapmayı hal bile edemiyorduk. Artık sokaklarımız cıvıl cıvıl. Halkımızla beraber gece geç saatlere kadar sokaklardayız. Allah huzurumuzu ve birliğimiz daim etsin. Genç çift kardeşlerimize ömür boyu mutluluklar dilerim” dedi. 


Program Kaymakam Öztürk’ün vatandaşlarla birlikte halay çekmesiyle son buldu.