Üreticilere uyarı!

Üreticilere uyarı!
Van İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla geçici olarak kapatılan bölgenin en büyük canlı hayvan pazarı olan Bostaniçi Mahallesi’ndeki Canlı Hayvan Pazarı’nın açılması için çalışmalar başlatıldı.

Van İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla geçici olarak kapatılan bölgenin en büyük canlı hayvan pazarı olan Bostaniçi Mahallesi’ndeki Canlı Hayvan Pazarı’nın açılması için çalışmalar başlatıldı. Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe de, canlı hayvan pazarının açılması için kendilerine çok sayıda başvuru olduğunu, üreticilerin de pazarın açılmasını istediklerini belirterek, bir de uyarıda bulundu. Özgökçe, pazarın açılması ile birlikte herkesin fiziki mesafeye ve hijyen kurallarına dikkat etmesini, özellikle tokalaşmadan uzak durulmasını istediklerini söyledi.


 

Van Büyükşehir Belediyesi İşletme İştirakler Dairesi Başkanlığına bağlı Canlı Hayvan Pazarı, koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Martta geçici olarak kapatılmıştı. 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 3 ayın ardından yeni normalleşme süreci ile birlikte yeniden

 

Bostiçi mahallesindeki canlı hayvan pazarının açılması için hazırlıkların başladığı belirtildi. 34 bin metrekare alanda bulunan ve bölgenin en büyük hayvan pazarı olma özelliğini taşıyan Pazar yerinde demir korkuluklar yeni normal düzene göre ayarlanırken, genel bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının da aralıksız sürdüğü kaydedildi. 

Açıklamada, Canlı Hayvan Pazarının önümüzdeki günlerde alınan sıkı hijyen tedbirleri ile kapılarını açacağı belirtildi.

ZİRAAT ODALARINA YOĞUN BAŞVURULAR

Bu arada Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu da, tüccar ve çiftçilerin pazarın açılması yönünde yoğun talep olduğunu açıkladı.  

Pazarın bir an önce açılması kararını desteklediklerini belirten Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, şunları söyledi:

“İlimizde uzun zamandır koronavirüsten dolayı canlı hayvan pazarı kapalıdır. Çiftçilerimiz mağdur doğal olarak bu süreçte mağduriyet yaşamışlardır. Sezonun yaklaşmasıyla ihtiyaçlar da artmaktadır. İnsanlar ellerindeki satılık hayvanlarını satacak Pazar bulamadığından sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu nedenle Canlı Hayvan Pazarı’nın açılacak olması yerinde bir karardır. Canlı hayvan ticaretinden ekmek kazananları da dikkate almak lazım.”

“HİJYEN VE MESAFEYE DİKKAT EDİLMELİ” 

Hayvan ticaretinin tokalaşma olmadan ve belirlenen kurallara uyularak yapılmasını istediklerini ifade eden Özgökçe, şunları kaydetti:

“Canlı hayvan pazarının açılması ile birlikte çiftçilerimizin de koronavirüsten dolayı hijyen ve mesafe kuralına uyarak ticaretlerini yapmalarını istiyoruz. Özellikle el sıkışmalarının yani tokalaşmanın yapılmaması çok önemlidir. Yakında açılacak olan canlı hayvan pazarında çiftçi ve tüccarlarımıza çok dikkatli olmalarını hem kendi hem de diğer kişilerin sağlığını düşünerek ticaretlerini yapmalarını önemle rica ediyoruz.”

Prestij Haber: M.Selim KURT