Üniversiteli gençlerden anlamlı ziyaret

Üniversiteli gençlerden anlamlı ziyaret
Üniversiteli gençlerden anlamlı ziyaret Van’ın Özalp ilçesine bağlı Yeni Emek Mahallesi’nde okuyan gençler, kentin tarihi yerlerini ziyaret ettiler.

- Yeni Emek Mahallesi’nde yaşayan ve ülkenin çeşitli üniversitelerinde okuyan gençler, okulların tatil olması ve uzun bayram tatilini değerlendirmek için bir araya gelerek Van tarihi güzelliklerini gezdiler. İHA muhabiri Nihat Özbay tarafında düzenlenen gezi ile Van Zeve Şehitliği, Van Kalesi ile kurum ve dernekleri ziyaret ederek bilgiler alan gençlerin ulaşım masrafları ise AK Parti Özalp İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar tarafında karşılandı.



Yemek ve konaklama giderleri Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği tarafından karşılan üniversiteli gençler, gezilerine Van’da bulunan Zeve Şehitliği’nde başladılar. Kur’an Kerim okuyarak şehitlerin ruhlarına dua eden gençler, ardından Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği’nin verdiği yemeğe geçerek Dernek Genel Sekreteri ve Gazeteci Ferhat Atacan ve dernek yetkilileriyle bir araya geldiler. Dernek ve Van’ın tarihi yerleri hakkında gençlere bilgiler veren Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Genel Sekreteri Atacan, Yeni Emek Mahallesi’nde bulunan gençlerin Zeve Şehitliği’ni merek ettiğini belirterek, “Talepleri bizlere geldiğinde heyecanlandık. Emekli gençlerimizin bu duyarlığını takdirle karşılıyor ve bu tür aktivitelere her zaman destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Ayrıca Zeve Şahitliği bölge insanının sahip çıkarak hiç unutmaması gereken çok önemli bir abidedir. Üzülerek ifade edeyim ki ne devlet yetkilileri ne de halkımız bu şehitliğe gereken ilgiyi göstermemektedir. Ama Emekli gençlerin bu duyarlığı bizleri çok duygulandırdı” dedi.

Daha sonra İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz’ü ziyaret eden gençler, böylelikle gezilerini tamamladılar.

Geziyi organize eden İHA Muhabiri Nihat Özbay ise, “Mahallemizin gençlerinin bana bu organizeyi yapma imkanı sağladıkları için kendilerine teşekkür ederim. Organizeyi yapmama katkı sağlayan başta AK Parti İlçe Başkanı Orhan Yıldırmçakar’a ve Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Genel Sekreteri ve Gazeteci Ferhat Atacan’a teşekkür ederim” diye konuştu.