Üniversiteden Çarpanak Adası'na uzanan sahil yolu geliyor

Üniversiteden Çarpanak Adası'na uzanan sahil yolu geliyor
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe Van'dan Adır Adası'na kadar uzanacak sahil yolu projesinin detayları hakkında bilgi verdi. Yeni yapılacak yolla Adır Adası'na kadar Akdamar Adası'na gidilir gibi asfalt yolla gidilebileceğini söyleyen Özgökçe bakın neler söyledi.
"SAHİL BANDI PROJEMİZ 5 BUÇUK KİLOMETREDİR"

İskele'den üniversiteye kadar olan sahil bandı projelerinin yaklaşık 5 buçuk kilometre olduğunu anlatan Fevzi Özgökçe, "Bir de sahil yolumuz var. Üniversiteden başlayıp yaklaşık Çarpanak, Mollakasım, Ayanıs ve Adır'a kadar 60 kilometrelik bir yay, biz sahil yolumuzun üniversiteden Çarpanak'a kadar orada hizmet içi eğitimin bir yeri vardı. Orada Müftülüğe ait olan güzel bir kurs binası var. Allah nasip ederse, biz oraya kadar olan kısmı asfaltlayıp, insanımız artık sahil kısmından Çarpanak'a kadar gidebilecek.

Herkes nasıl bugüne kadar Akdamar Adası'na gidebiliyorsa, bundan sonrada Çarpanak Adası'na gidecekler. İnşallah biz Çarpanak Adası'nı turizme kazandıracağız. Hemen akabinde Ayanıs'ımız var. Ayanıs'ta mükemmel bir kalemiz ve tapınak var.  Onu da inşallah turizme kazandıracağız. Akabinde Adır Adası ve oradaki yapıları da turizme kazandırmanın en büyük yolu budur. Yol olmadan biz bu işleri gerçekleştiremeyiz. Şimdi Allah nasip ederse, Van Büyükşehirle birlikte yapacağız. Biz daha önce büyükşehirle birlikte yapmak istiyorduk ama maalesef gerçekleşmedi. Şuanda genel sekreterimiz, sayın valimizle de görüşüp bu sezon Çarpanak'a kadar götürüp, orada Mollakasım'la insanlarımızı buluşturmak istiyoruz. İnsanlarımız şimdi Alaköy üzerinden veya Mermit, Almaşat dediğimiz Arısu üzerinden gittiklerinde diyelim ki Molakasım'a 40 dakikada gidiyorsa, inşallah bizim dediğim yoldan 12 dakikada gidecekler.

Bu yol araç yolu, bisiklet yolu ve yaya yürüme yollarını, kaldırımlarıyla birlikte, aydınlatma ışıklarıyla birlikte yapıyoruz. Sağlıklı bir yaşam için inşallah biz Van halkımıza bunu kazandıracağız. Bu yolumuz mevcut şekilde 14 metredir, bisiklet yolumuz 3 metre genişliğinde, kaldırımlarımız sağlı, sollu olmak üzere 3 metredir. Yolun sağında ve solunda orada ağaçlandırmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.