Ücretsiz yıkama, oto yıkamacıları etkiledi

Ücretsiz yıkama, oto yıkamacıları etkiledi
Van'daki oto yıkamacılar, son yıllarda yaygınlaşan petrol istasyonlarındaki ücretsiz oto yıkama hizmetlerinin, işlerini etkilediğini söylüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kurt Kardeşler Oto Yıkama iş yeri sahibi Ahmet Cadıroğlu, sektörleri hakkında şunları söyledi; “Havaların ısınmaya başladığı bu günlerde işlerimizde bir hareketlilik yaşanmasını beklerken, maalesef durgunluk halen devam ediyor. Önceki yıllarda aynı dönemde işlerimiz yoğun iken, şimdi durgun seyrediyor.

Kış mevsimini zararla kapattık, hep cepten yedik. Geçmiş senelere baktığımızda günlük en az 20 tane araç yıkıyorduk, şuan göründüğü gibi neredeyse öğlen olacak 2 tane araç yıkamışız. Şimdi ki günlük gelir hiç bir ihtiyacımızı karşılayamıyor. Bizim yaptığımız sadece boş durmamak, yoksa bir kazancımız yok.Eskiden sınır ticaretinin yapılabildiği dönemlerde piyasaya sıcak para giriyordu,  herkes de bundan nasipleniyordu. Şuan sınır ticareti olmadığı için piyasada sıcak para yok. Bu da bizim de aralarında olduğumuz bir çok sektörü etkiledi. Bir diğer sebep ise, petrol istasyonlarında yapılan su serpme hizmeti. Yakıt almak isteyen araç sahipleri araçlarının içini bir şekilde evlerinde temizliyorlar, petrollere yakıt almaya gittiklerinde ise tazikli su ile araçlarının dışını yıkatıyorlar. Böyle olunca da bu kez bize gelmiyorlar. Doğal olarak bu durum da, işlerimize olumsuz yönde etki ediyor.  Oysaki araç yıkama fiyatlarımız hiç değişmedi. İşlerimiz yoğun olsun diye ihtiyaç olduğu halde zam yapmadık, hep eski ücretlendirmeyle yıkamaya devam ediyoruz. Araç yıkama fiyatları ise araca bağlı olarak 10-15 ve 25 TL arası değişiyor. Oto yıkama harici oto elektrik, oto yağ bakımı ve oto lastik hizmetiyle de vatandaşlara hizmet veriyoruz. Oto lastikte yılda iki ay işlerimiz yoğun oluyor, kışlık lastik ve yazlık lastik değişim dönemlerinde yoğun oluyoruz. Ancak şuan henüz bir yoğunluğumuz yok. Havaların biraz daha ısınması ile birlikte işlerimizde de umarım hareketlilik başlar.” 

Prestij Gazetesi: M. Selim KURT