TÜSİAD, Van Gölü Koruma Kanunu için destek olacak

TÜSİAD, Van Gölü Koruma Kanunu için destek olacak
Türkiye Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, Van Gölü Koruma Kanunu’nun çıkması için her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi.

Van Dostluk Grubu’nun organizasyonu ile geçtiğimiz hafta Van’daki bir otelde TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımı ile iş insanlarını buluşturan bir toplantı gerçekleştirildi. Temaslar kapsamında Vangölü Aktivistleri Derneği yöneticileri ile de görüşen Kaslowski, derneğin Van Gölü ile ilgili çabalarına destek vereceğini dile getirdi. 

VAN’DAKİ BAZI TEMASLAR
Toplantın ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki (Van YYÜ) bir programa katılan TÜSİAD Başkanı Kaslowski ve yönetim kurulu üyeleri bazı temas ve ziyaretlerin ardından Van’dan ayrıldı.
Kaslowski’nin görüştüğü kesimlerden biri de uzun süredir Van Gölü ile ilgili çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenleyen Vangölü Aktivistleri Derneği oldu.

KASLOWSKİ’DEN DESTEK SÖZÜ
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, TÜSİAD Başkanının kendilerine destek sözü verdiğini söyledi.
Özel, “Vangölü Aktivistleri olarak bir araya geldiğimiz Simone Kaslowski’den Van Gölü Koruma Kanunu için destek istedik. Destek olacaklarını ve görüşmeden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler” dedi.

KASLOWSKİ’YE TİŞÖRT HEDİYESİ
Görüşmenin samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleştiğini ifade eden Özel, “TÜSİAD Başkanı Kaslowski’ye üzerinde ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ yazılı bir de Vangölü Aktivistlerine ait tişört hediye ettik. Biz Vangölü Aktivistleri Derneği olarak şimdiye kadar Van Gölü için birçok farkındalık etkinliğine, birçok çalışmaya imza attık. Tabi aynı zamanda da lobi faaliyetleri yürütüyoruz, bu da onlardan biriydi. TÜSİAD’ın desteği bizim için büyük bir katkı ve moral vesilesi olacaktır." şeklinde konuştu.

Prestij Haber: Adil HARMANCI