Tuşba Belediyesi’nden öğrencilere ‘Milli İrade ve Demokrasi Şehitleri’ semineri

Tuşba Belediyesi’nden öğrencilere ‘Milli İrade ve Demokrasi Şehitleri’ semineri
Tuşba Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından öğrencilere, ‘Milli İrade ve Demokrasi Şehitleri’ konulu bir konferans verildi.
Tuşba ilçesi Kalecik TOKİ’de bulunan Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, 15 Temmuz’da verilen mücadelenin ve kazanılan zaferin kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, “Şehitlerimiz, gazilerimiz ve Türkiye’nin 79 milyonu o mücadeleyi vermeseydi, belki şimdi bizde Suriye, Mısır, Irak gibi olmuştuk. Bu yüzden bunun kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. O gün ikinci bir Kurtuluş Savaşı örneğiydi. 100 yıldır dış güçler ve FETÖ terör örgütü başta olmak üzere tüm bölücü terör örgütlerinin hedefinde Türkiye var. Türkiye’yi nasıl bölüp parçalayacaklarının hesapları içindedirler” dedi.

Darbe kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz akşamı Ankara’da olduklarını ifade eden Özgökçe, “Türkiye’de ordu içinde yer alan bir avuç cunta, satılmış ve ihanetçiler; Türkiye’nin F16’ları, tankları, tüfekleri ile milletin üzerine bomba yağdırdılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bombalandı ve polisimizin yoğun olduğu yerler bombalandı. Onlar bizim silahlarımızla bizleri vurmaya, bombalamaya çalıştı. Ancak bizim gençlerimiz, annelerimiz, engellilerimiz, yaşlılarımız o akşam bedenleriyle bu darbe girişimine karşı durdu” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin tek sahibi bizleriz”

Konuşmalarında 27 gecelik demokrasi nöbetinden de söz eden Özgökçe, gençlere tavsiyelerde bulundu. Dünyadaki bütün Müslümanların 15 Temmuz gecesinde yaşananlarının ardından Türkiye halkı için dua ettiğini ifade eden Özgökçe, “O gece ve ardından yaşan saldırılarda milletimiz ve diğer tüm dünya ülkelerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz, bizim ülkemiz için dua etti. Ülkemiz bu dualar ile bugün yeniden güzel günleri yaşıyor. Unutmayın ki gençler, bizler bu memleketin sahibiyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin tek sahibi bizleriz. Daha iyi ve daha huzurlu yaşamamız için yapmamız gerekenler var. Bu bölgede gençlerimizin, yani sizlerin uyanık olması gerekiyor. Gençliğin memleketine, ülkesine, devletine, bayrağına ve ezanına sahip çıkması gerekiyor. Ben inanıyorum ki bu gençlik, dünyaya liderlik yapacak bir gençliktir” şeklinde konuştu.

Başkan Özgökçe, İslami yapı ve cemaatlerin FETÖ ile karıştırılmaması gerektiğini belirterek, gençlere bu noktada uyarılarda bulundu. Program, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi.