Türkiye İş Bankası, Van'da ticari ihtisas şubesi açtı

Türkiye İş Bankası, Van'da ticari ihtisas şubesi açtı
Türkiye İş Bankası, Van kent merkezindeki altıncı şubesini ticari bankacılık alanında açtı.

Türkiye İş Bankası'nın Van'da açtığı ticari ihtisas şubesi, Vali İbrahim Taşyapan ve Genel Müdür Yardımcısı Murat Bilgiç'in katılımıyla hizmete açıldı. Vali Taşyapan, törende yaptığı konuşmada, bankaların ekonominin en önemli unsurlarından birisi olduğunu söyledi.

Bu noktada Türkiye için İş Bankası'nın önemli bir yeri ve ağırlığı, bankacılık ötesinde bir misyonu olduğunu dile getiren Taşyapan, "Cumhuriyetle yaşıt ve Cumhuriyetimizin kurucusunun kurmuş olduğu bir banka olma özelliği var. İlimizde de İş Bankası daha önceleri merkezde kendini temsil ediyor ve ticari hayata katkı sağlıyordu. Bir ticari ihtisas şubesinin kuruluyor olması ilimiz açısında başka anlamları var." dedi.

Taşyapan, Hükümetin ekonomide attığı adımlarla Van'ın "cazibe merkezi" ilan edildiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"İnşallah inşallah ülkemiz gelecekte daha güzel olacaktır. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve ülkemizi geleceğe taşıma adına millet olarak azmimiz devam ettiği sürece bu sıkıntı günleri mutlaka aşacağız. Bunu yaptığımız zaman bu bölgeler gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaktır. Bunu ilk görenlerden birisinin de İş Bankası olduğuna inanıyorum. İleri görüşleri ile bunu görmüşlerdir. Bu şubemizin tüm Vanlılara hayırlı olmasını diliyorum."



Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da bölgelerinde "hendekler, operasyonlar ve yaşamın olağan dışı aktığı bir süreçte" yaşarken İş Bankası'nın böylesi önemli bir karar almasının, başta Van olmak üzere tüm bölgede bulunan tacir ve sanayiciye, ekonomi yöneticilerine büyük bir moral sağladığını ifade etti.



Türkiye İş Bankası Kurumsal ve Ticari Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Bilgiç ise Van’da açılan ticari ihtisas şubesinin kendileri için de önem taşıdığını söyledi.