Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı Van'da törenle kutlandı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı Van'da törenle kutlandı
Van'da valilik önündeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

- Vali İbrahim Taşyapan, törende yaptığı konuşmada, polis teşkilatının son yıllarda gerek nitelik,  gerekse nicelik olarak çok ileri bir seviyeye geldiğini söyledi.

Polis teşkilatının ülkenin göz bebeği olduğunu belirten Taşyapan,"Suçların önlenmesi, suçluların takibi, suçluların adalet önüne çıkarması, gerek istihbarat, gerekse terörle mücadele konularında da yetkin bir seviyeye gelmiş bir teşkilata sahibiz. Kırsalda jandarma, şehir merkezimizde güvenlik birimimiz tam anlamıyla halkın güvenliğini sağlamaktadır. Bütün emniyet mensuplarımızın polis bayramlarını kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Tören, polislerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

ERCİŞ'TE TÜRK POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞU TÖRENLE KUTLANDI

Erciş ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Erciş Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından Candaş, beraberindeki polislerle Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar'ı makamında ziyaret etti.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Mermerci, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Geçeci, kurum amirleri katıldı.