Türk Kızılayı Van’da 600 büyükbaş kurban kesti

Türk Kızılayı Van’da 600 büyükbaş kurban kesti
Türkiye geneli ve yurtdışından kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, Türk Kızılayı’na kurbanlarını vekalet vermek suretiyle bağışta bulundular. Genelde 123 bin, Van’da ise 4 bin 200 hisse sahibi kurbanlarını Türk Kızılayı’na verdi.

Türkiye geneli ve yurtdışından kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, Türk Kızılayı’na kurbanlarını vekalet vermek suretiyle bağışta bulundular. Genelde 123 bin, Van’da ise 4 bin 200 hisse sahibi kurbanlarını Türk Kızılayı’na verdi. Türk Kızılayı Van Şubesi, 600 büyükbaş hayvanı Et ve Süt Kurumu işbirliği ile kesti Van Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. Loğman Aslan kontrolünde ve görevli imamın duası ile başlayan kurban kesimi, bayram süresince devam etti. Burada bir açıklamada bulunan Türk Kızılayı yetkilisi Ahmet Tortop, Van’da 4 bin 200 hisse karşılığı 600 adet büyükbaş hayvanın vekaleten kesildiğini belirterek, “Van Et ve Süt Kurumu ekipleri ile birlikte kesimi gerçekleştiriyoruz. Bu etlerin tamamı daha sonra kuşbaşı halinde Türk Kızılayı Ankara’daki entegrelerinde konserve haline getirilip yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kesim işlemi öncesi veteriner hekimimiz tarafından hayvanlar kontrol edildi, din görevlimiz tarafından okunan duanın ardından kurbanlıkların kesimi noter huzurunda gerçekleştirildi” dedi.

Türk Kızılayı’nın Van’da gerçekleştirdiği kurban kesiminin kentteki besicilere katkı sunduğunu belirten Van Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. Loğman Aslan ise, “Hayvanların kurban olma niteliği taşıyıp taşımadığını kontrol ediyoruz. Kurban şartlarına hayiz olmayan hayvanları ayırıyoruz. Kurbanların kesilmesi için vekâlet veren vatandaşların kurbanlarını Allah kabul etsin” ifadelerini kullandı.