Turizmcilere inci kefali ve ayran aşı ikramı

Turizmcilere inci kefali ve ayran aşı ikramı
Van Gölü Aktivistleri Derneği, 7’inci Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nda inci kefali ve ayran aşı ikramında bulundu.

Van EXPO Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 7’inci Van Turizm ve Seyahat Fuarı, yoğun katılımla devam ediyor. Yurt içi ve İran’dan onlarca firmanın katıldığı fuarda Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından katılımcılara inci kefali ve ayran aşı ikramında bulunuldu. Fuarda yaklaşık bin kişiye Van balığı ve ayran aşı ikramında bulunacaklarını belirten Dernek Başkanı Erdoğan Özel, “Bizler burada festival havasında Van balığını mangalda pişirerek ve yanında da ayran aşı ile birlikte misafirlerimize sunuyoruz. Amacımız Van Gölü balığının tüketilmesini sağlamaktır. Dernek olarak Van Gölü etrafındaki birkaç yerde daha bu tür etkinlikleri yapmayı planlıyoruz. Bizler balığımızın gerek iç pazarda gerekse dış pazarda tanıtılmasını istiyoruz” dedi.



İnci Kefali balığının dünyada sadece Van’da bulunduğunu vurgulayan Özel, “Bu bize Allah’ın bir lütfüdür. Protein değeri olarak et ile aynı olmasına rağmen fiyat bakımından çok ucuzdur. Hem sağlımız için önemli olan İnci Kefali balığının ticari getirisi olarak bölgemize büyük bir katkısı olacaktır. Bunun için böyle bir etkinlik düzenledik. Dışarıdan gelen firmalarımız var. Onların da Van Gölü balığını tanımasına vesile olan bu organizasyon, bu açıdan da çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Ayran aşı ile birlikte mangalda balık yemenin tadını çıkaran vatandaşlar ise, Van balığının tanıtılması açısından bu tür organizasyonların önemli olduğunu ifade ederek, bu tür etkinliklerin sürekli yapılması gerektiğinin altını çizdiler.