Turizm sezonu start alıyor

Turizm sezonu start alıyor
Van, 2019 yılı turizm sezonu startını veriyor. İran'da uygulanan Nevruz tatili nedeniyle bir nevi turizm sezonu startını Mart ortalarında veren Van, resmi olarak da turizm sezonu açılışını Pazartesi günü gerçekleştirecek.

 1 hafta boyunca çeşitli etkinliklerin yapılarak turizm sezonuna dikkat çekileceği Van'da, iyi bir turizm sezonu geçirilmesi yönünde temenniler paylaşılacak.Van'ın doğal güzelliklerinin ve tarihi mekanlarının ziyaret edilerek gözlerin bu tarafa çevrilmesini amaçlayan etkinlikler kapsamında, panel, halk oyunları gösterisi, bisiklet sürüşü, sergiler, Van Gölü tekne gezisi gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek. Turizm haftası dolayısıyla bazı gazete yazarları da Van'a davet edildi.

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

15 Nisan Pazartesi günü ilk olarak çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunmasının ardından gerçekleştirilecek olan Valilik makamı ziyareti ile start alacak olan Turizm Haftası etkinlikleri, Kent Meydanındaki programlarla devam edecek. Pazartesi günü Kent Meydanı'nda, Van Güzel Sanatlar Birliği Derneği Resim Sergisi, el sanatları sergisi (savatlı gümüş, kilim, çömlekçilik, hat ve ebru) ve halk oyunları gösterisi sunulacak.

16  Nisan Salı günü ise saat 14.00'de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda, geniş katılımlı bir turizm paneli gerçekleştirilecek. Panele turizm sektörü temsilcileri, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Yüzüncü Yıl Van Meslek ve Yüksek Okulu Rehberlik Bölümü öğrencileri, Vestel Kız Meslek Lisesi Konaklama ve Seyahat Bölümü öğrencileri ile Edremit Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileri katılım sağlayacak.

Turizm Haftası nedeniyle, Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat'ın da Van'a davet edildiği ve 2 gün burada misafir edilerek Van'ın çeşitli turizm noktalarının gezdirileceği kaydedildi.

Etkinlikler kapsamında 17 Nisan günü de Edremit Marinada toplanılarak Van Gölü tekne gezisi yapılacak.

18 Nisan günü Muradiye Şelalesi, Şeytan Köprüsü ve Anayurt (Kırgızlar) gezisi organize edilecek.

19 Nisan günü, yine turizm sektörü temsilcileri ile birlikte Başkale ilçesinde bulunan Tranvertenler ve Yavuzlar Köyü Vanadokya ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Valilik tarafından paylaşılan programa göre, 19 Nisan günü Turizm Gazetesi Editörü ve Yazarı Fehmi Küfteoğlu da davet üzerine Van'da olacak. Yazar Küfteoğlu da Van'da çeşitli gezi programlarına katılacak.

Turizm Haftası etkinlikleri, 20 Nisan 2019 günü Beşyol Kavşağından Edremit Sahil Bandına kadar sürecek parkurda bisiklet sürüş etkinliği ile devam edecek. “Doğaya Pedal Çevir” sloganı ile bu etkinlik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Van'daki bisiklet derneklerince organize edilecek.

Turizm Haftası etkinlikleri, 21 Nisan 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Akdamar Adası gezisi ile tamamlanacak. Ada gezisinde halk oyunları gösterisi ve konserin ardından yapılacak olan yöresel ikramlarla program sona erecek.

PRESTİJ GAZETESİ