TÜMSAD Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile bir araya geldi

TÜMSAD Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile bir araya geldi
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Van'da Spor adamları ile araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, önceki gün bir dizi ziyaret için geldiği Van'da bir otelde Tüm Spor Adamları Derneği (TÜMSAD) Van Şubesi Başkanı Sacit Solmaz ve dernek üyeleri ile bir araya geldi.  


SPOR ALANINDAKİ YATIRIMLARI KONUŞTUK

Türkiye Spor Adamları Derneği (TÜMSAD) Van Şubesi Başkanı Sacit Solmaz ve dernek üyeleri Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yapılan toplantıya katıldı. 


Başkan Solmaz, Yaptığı açıklamada Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na "ilimizde yapılacak olan spor tesislerini ve eksiklerini TÜMSAD Van Şube Başkanı olarak, kendilerine aktardık" dedi.

TÜMSAD olarak; Amatör spor evi yapılması: Tüm Spor derneklerinin bir çatı altında toplanması ve faaliyetleri buradan yürütülmesi.

Kamp eğitim merkezi; sporcu ve takımların müsabakalar öncesi veya milli takıma seçilenlerin gitmeden önceki çalışma ve eğitimlerinin yapılacağı içinde hertürlü çalışma yapıla bilecek, dinlenme, yatakhane, yemek, sosyal alan olacak bir merkez oluşturulması.

Van'ın pilot il olması gençlik oranının yüksek olması, ilimizin tanıtılması adına Erzurum'dan daha iyi konumda olması nedeniyle yüksek irtifa kamplarının yapıla bileceği içinde en az 4 nizami suni ve doğal çim olmak üzere futbol sahası, kondisyon salonu otel, havuz diğer branşlar için kapalı spor salonu yurt içi ve yurt dışı profesyonel takımların kamp yapa bileceği bir tesisler. Van merkezde özellikle eski devlet hastahanesi yerinde çok amaçlı puanlı olimpik atletizm yapılabilecek kapalı spor salonu, Voleybol federasyonu ile görüşmüştüm fabrika voleybolu Van'da yıl boyunca yapılması gibi taleplerimizi ilettik" dedi.