Trabzon’dan Van’a anlamlı ziyaret

Trabzon’dan Van’a anlamlı ziyaret
Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Zeki Bilge İlkokulu tarafından hayata geçirilen “Okuyorum, Oynuyorum, Paylaşıyorum” projesi kapsamında bir heyet, Van’ın Özalp ilçesindeki Kırkçalı ve Tepedam ilkokullarını ziyaret etti.

Çaykara Kaymakamlığı ve belediye başkanlığının katkılarıyla düzenlenen ziyarete Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan, Çaykara Kaymakamlığı görevlisi Resul Semiz, Zeki Bilge İlkokulu sınıf öğretmenleri olan proje koordinatörleri Bayram Ergin ve Ahmet Pakiş katıldı.

‘Okuyorum, Oynuyorum, Paylaşıyorum’ projesi kapsamında Kırkçalı ve Tepedan ilkokullarının bahçelerine oyun stantları kurduklarını ifade eden Proje Koordinatörü Bayram Ergin, “İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar ve öğrenciler tarafından karşılandık. Oyun stantları kurduk. Mahalleye komşu olan 2 mezra okulundan öğrencilerin minibüslerle Kırkçalı İlkokuluna taşınmasının ardından okulun bahçesi adeta bir bayram yerine döndü. 300 öğrenci büyük bir coşku içersinde hem oynadılar hem de hayallerinde yaşattıkları oyuncak ve kitapların kendilerine dağıtılması ile ömürlerinin en mutlu gününü yaşamış oldular” dedi. 


Kırçalı İlkokulundan sonra Tepedam İlkokuluna geçtiklerini dile getiren Engin, burada da büyük bir heyecanla karşılandıklarını kaydetti. Ergin, “Burada da 250 öğrenci muhteşem bir gün geçirdi. Proje kapsamında ziyaretimiz 2 gün sürdü. Son günde Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar tarafından heyetimiz ziyaret edildi. Uzun süre sohbet ettik. Kaymakam Vardar, ziyaretimizden memnun kaldıklarını belirttiler” ifadelerini kullandı. 


Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan ise, sosyal ve kültürel faaliyetlerle öğrencilerin eğlenerek daha çok kitaba ulaşmasını ve okumasını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Öğrencilerimiz bu etkinliği gerçekleştirirken, onların sahip oldukları bu imkânlara sahip olamayan diğer arkadaşları ile empati kurup kitap ve oyuncaklarını paylaşmayı hedefledik. Bu muhteşem ortamı bize yaşatan, yüreği coşku ve sevinç dolu çocuklarımız ile buluşmamızı sağlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı’ya, Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi Tok’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çamurali’ye teşekkür ederiz. Ayrıca projeyi çok büyük bir başarı ile yürüten öğretmen arkadaşlarım Ahmet Pakiş ve Bayram Ergin’e de teşekkür ederim” diye konuştu. 



İyilik yapma davranışı ile birlikte paylaşma ve Yardımlaşma duygusunun öğrencilerimizde oluşmasının en önemli hedeflerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Zeki Bilge İlkokulu müdürü İzzet Gönan “Ben” duygusu yerine “Biz” bilincinin kazandırılması ve de Toplumsal Yardımlaşma ve de Dayanışma duygusunu kazandırmanın Projelerinin Temel Yapı Taşlarını oluşturduğunu sözlerine ekledi.